Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
FuturaSun introduceert nieuw zonnepaneel Duetto met glas-glastechnologie
© FuturaSun

FuturaSun introduceert nieuw zonnepaneel Duetto met glas-glastechnologie

De Italiaanse zonnepanelenfabrikant FuturaSun lanceert een nieuwe variant van het glas-glaszonnepaneel Duetto. Deze pv-module heeft een vermogen van 320 tot 330 wattpiek.

Het zonnepaneel bestaat uit 60 monokristallijn siliciumzonnecellen die aan de voor- en achterzijde zijn voorzien van 2 millimeter glas.

Woestijngebieden
Hierdoor is het zonnepaneel volgens het Italiaanse bedrijf beter bestand tegen weersinvloeden zoals sneeuw, wind, hagel en vochtigheid. De pv-module is ook bestand tegen zoutcorrosie in zeegebieden en de schurende werking van zand in woestijngebieden.

30 jaar prestatiegarantie
De transparantie tussen de zonnecellen en het zwarte frame dat 30 millimeter hoog is, maken het volgens de fabrikant ‘de ideale oplossing op plaatsen waar zonnepanelen ook een architectonisch element zijn’.

FuturaSun biedt op het zonnepaneel een 30-jarige prestatiegarantie. Naast de 15-jarige productgarantie bestaat de prestatiegarantie uit een maximale jaarlijkse vermogensvermindering van 0,5 procent, zorgt deze voor een opbrengst van 90 procent aan het einde van het 20e levensjaar van het zonnepaneel en een opbrengst van minimaal 85 procent aan het einde van het 30e levensjaar.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Zelfstroom zoekt:

Customer Support Specialist

Zelfstroom zoekt een Customer Support Specialist
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!