Solar Magazine - Techniek Nederland presenteert nieuw opleverings- en controlerapport voor pv-installaties
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Techniek Nederland presenteert nieuw opleverings- en controlerapport voor pv-installaties
© Techniek Nederland

Techniek Nederland presenteert nieuw opleverings- en controlerapport voor pv-installaties

Techniek Nederland heeft in samenwerking met Holland Solar het opleverings- en controlerapport voor pv-installaties gepresenteerd. Dit kunnen installateurs gebruiken bij de oplevering van zonnepanelen.

Techniek Nederland heeft hiertoe zijn oude checklists ‘oplevering pv-installaties’ en ‘meting en beproeving pv-installaties’ herzien. In samenwerking met Holland Solar zijn deze documenten vervangen door het nieuwe opleverings- en controlerapport.

3 bijlagen
De Techniek Nederland-werkgroep Techniek en Innovatie Zonne-energie heeft er de laatste maanden veel tijd en energie in gestoken om op deze wijze een zo helder en compleet mogelijk overzicht te krijgen van alle relevante controlepunten van de pv-installatie. Aan de hand van de controle-items kan men de kwaliteit van het zonnepanelensysteem beoordelen. Deze items richten zich op de visuele inspectie, meting en beproevingen van de elektrische installatie en de bouwkundige aspecten.

Het opleverings- en controlerapport voor pv-installaties is een omvangrijk document geworden met daarbij een 3-tal bijlagen: de meetstaat dc-zijde, bevindingen verdeelinrichting en de meetstaat ac-zijde.

Vereenvoudigen
Het rapport is een pdf die ingevuld kan worden en de bijlagen worden als Excel-document beschikbaar gesteld, zodat er meer kolommen kunnen worden toegevoegd indien de installatie dit vraagt.

De komende maanden gaat de werkgroep nog bekijken of men het huidige formulier speciaal voor kleinere installaties kan vereenvoudigen.

Opnameformulier
Ten slotte zijn er ook aan het Opnameformulier pv-installaties aanpassingen gedaan. Dit formulier kan gebruikt worden om antwoorden te krijgen op wat de wensen zijn van de klant en hoe haalbaar de installatie van een pv-systeem is. Met dit formulier doet de installateur namelijk een eerste toetsing van de haalbaarheid.

Deel dit bericht

Meest populaire berichten
Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
FIRST BASE Ground Screws zoekt:

Constructief technisch tekenaar

Fulltime (40 uur) - Uden, 5405 AH, 9a
kWh People zoekt:

EPC Manager

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!