logo
wvhj2023
© Solar Provider Group
© Solar Provider Group
24 februari 2020

Solar Provider Group krijgt omgevingsvergunning voor zonnepark in Oploo

De Solar Provider Group heeft een omgevingsvergunning gekregen van de gemeente Sint Anthonis voor het realiseren van een zonnepark nabij de Nieuweweg in Oploo.

De omgevingsvergunning ligt tot en met 30 maart 2020 ter inzage. Alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, kunnen nog beroep aantekenen.

3 pilotprojecten
Het zonnepark zal bestaan uit zo’n 20.000 zonnepanelen. De totale capaciteit van het park zal 7,7 megawattpiek bedragen. Dit is in principe voldoende om tot 2.000 huishoudens van stroom te voorzien.

In een eerder stadium heeft de gemeente verschillende initiatiefnemers uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor zonneparken groter dan 5 hectare die goed inpasbaar zijn in de gemeente. Daarvan zijn er uiteindelijk 3 pilotprojecten uitgekozen waaraan onder voorwaarden planologische medewerking zal worden verleend. Solar Provider Group voert een van deze projecten uit.

Pluktuin
Solar Provider Group heeft ervoor gekozen om van de beschikbare 9 hectare van het projectgebied circa 8 hectare in te richten als zonnepark. De overblijvende gronden van circa 1 hectare zullen worden ingericht ten behoeve van landschappelijke inpassing en voor activiteiten van de zorgboerderij in onder meer de vorm van een pluktuin. In de pluktuin zullen de zorgcliënten fruit en kleine groenten kweken, onderhouden en plukken, waarbij ook plukdagen voor bezoekers zullen worden georganiseerd. Naar verwachting zal sprake zijn van circa 4 plukdagen per jaar. In de tuin wordt tevens informatie gegeven over het zonnepark. Rondleidingen zullen circa 2 keer per jaar georganiseerd worden, waarbij wordt uitgegaan van groepen tot ongeveer 30 personen per rondleiding.

De gronden onder de zonnepanelen zullen daarnaast worden ingezet voor begrazing door schapen. De zonnepanelen zullen zodanig geplaatst worden dat voldoende ruimte aanwezig is voor de schapen en daarnaast zullen de zonnepanelen zodanig worden gepositioneerd dat het gras onder de zonnepanelen voldoende licht zullen ontvangen. De hoogte van de panelen zal de 2 meter niet overschrijden. De volgende figuur geeft een impressie van de beoogde situatie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten