Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rotterdam verleent KiesZon omgevingsvergunning voor Zonneweide Schiebroek
© Frans Blok | Dreamstime.com

Rotterdam verleent KiesZon omgevingsvergunning voor Zonneweide Schiebroek

De gemeente Rotterdam heeft een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van Zonneweide Schiebroek. Het zonnepark is een initiatief van KiesZon.

De verleende omgevingsvergunning ligt tot en met vrijdag 27 maart 2020 ter inzage. De zonneweide wordt gesitueerd aan de Landscheiding te Schiebroek en zal bestaan uit zo’n 6.000 zonnepanelen van 320 wattpiek. Daarmee bedraagt het totale vermogen van het zonnepark zo’n 1,9 megawattpiek.

Schiebroekse polder
De beoogde locatie ligt in de voormalige Schiebroekse polder. De omgeving Schiebroek was oorspronkelijk een veenmoeras dat werd drooggelegd. Daarbij ontstond een groot aantal aparte polders, waaronder de Schiebroekse polder.

Om het zonnepark mogelijk te maken, zijn een aantal inrichtingsmaatregelen voorgesteld:

  • Aanplant talud noordzijde: aan de noordzijde van het plangebied wordt gebiedseigen beplanting aangeplant. De nieuwe aanplant sluit aan bij het bestaande groen ten noorden van het plangebied, wat de N209 begeleidt. Deze nieuwe aanplant zorgt er mede voor dat de panelen niet zichtbaar zijn vanaf de weg.
  • Verbreden bestaande watergangen: de reeds bestaande watergangen worden verbreed, wat zal leiden tot een ecologische meerwaarde van het terrein. Deze inrichtingsmaatregel hangt nauw samen met de aanplant van het riet centraal in de watergangen.
  • Aanplant rietkragen: zoals eerder aangehaald, wordt er in de watergangen riet aangeplant. Riet is een plant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving, wat op deze locatie ideaal is. De rietkragen lopen parallel aan de opstelling van de zonnepanelen wat voor een esthetische overgang van de zonnepanelen naar het landschap zal zorgen.
Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Heerhugowaard

Zonmaat zoekt een Projectmanager Heerhugowaard
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!