Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Heuvelrug Wonen: 600 woningen van zonnepanelen voorzien
© Hilda Weges | Dreamstime.com

Heuvelrug Wonen: 600 woningen van zonnepanelen voorzien

Heuvelrug Wonen meldt het afgelopen jaar op ruim 600 huurwoningen zonnepanelen te hebben laten plaatsen. De pv-installaties zijn voor de woningcorporatie gerealiseerd door Sunergetic.

Heuvelrug Wonen is een woningcorporatie actief in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In de dorpen Doorn, Driebergen en Leersum beheert de woningcorporatie ruim 3.400 woningen, een kwart van het totale woningbestand in de gemeente.

40 procent
Om de verduurzaming van die woningvoorraad te versnellen, is Heuvelrug Wonen afgelopen maart de samenwerking aangegaan met Sunergetic. Het doel van Heuvelrug Wonen is om jaarlijks minimaal 500 woningen van zonnepanelen te voorzien.

Voor 2019 is deze doelstelling dus ruimschoots behaald. Alle bewoners met een eengezinswoning komen in aanmerking voor zonnepanelen, mits het dak geschikt is. Steeds meer bewoners doen mee met het zonnepanelenprogramma. Ruim 40 procent schreef zich na het ontvangen van de informatiebrief in via de website. Naast het onlineplatform heeft Sunergetic een eigen helpdesk om de vragen van huurders persoonlijk te beantwoorden. Ook zijn er teams langs de deuren gegaan om bewoners die liever persoonlijk contact hebben te informeren.

Gestapelde meergezinswoningen
Parallel aan het programma voor grondgebonden eengezinswoningen zijn de projecten voor gestapelde meergezinswoningen gestart. Op dit moment worden enkele grote projecten gerealiseerd. Hierbij is gekozen voor individuele sets per woning. Elk gebouw krijgt een maatwerkaanpak. Vervolgens worden de bewoners actief benaderd. Zij worden betrokken bij het proces, wat resulteert in heldere informatie en maximale deelname bij ieder project.

Het programma loopt door in 2020 en 2021. In deze periode worden nogmaals circa 1.000 woningen vraaggestuurd voorzien van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!