Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Schooldakrevolutie gaat voor provincie Noord-Holland scholen adviseren
© Provincie Noord-Holland

Schooldakrevolutie gaat voor provincie Noord-Holland scholen adviseren

Stichting Schooldakrevolutie gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland dit jaar scholen actief informeren over de potentie van zonnepanelen. Volgens de provincie is er nog ruimte voor 272.000 zonnepanelen.

Op nog 1.046 schooldaken in Noord-Holland kunnen namelijk nog zonnepanelen geplaatst worden of is er ruimte voor extra zonnepanelen. Bijna 35.000 zonnepanelen liggen al op schooldaken, maar daar kunnen er dus nog 272.000 bij.

Schooldakcoaches
De Stichting Schooldakrevolutie helpt scholen bij het bepalen van de opwekpotentie, het vinden van financieringsmogelijkheden en het vormgeven van het installatieproces. Schooldakcoaches benaderen schoolbesturen actief om in kaart te brengen welke scholen interesse hebben om te verduurzamen.

Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie: ‘In Noord-Holland hebben we de meeste zonuren van heel Nederland. Dat is een geweldig potentieel aan zonne-energie. Zonne-energie is ontzettend hard nodig om in 2050 energieneutraal te zijn. Scholen lopen nu vast vanwege regels of omdat ze niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Samen met Schooldakrevolutie wil ik de scholen helpen om door te pakken.’

Informatiebijeenkomsten
Geïnteresseerde schoolbesturen kunnen een van de 2 informatiebijeenkomsten bijwonen, op 26 februari of 25 maart. Ook scholen die al duurzame stappen hebben gezet, zijn welkom voor advies over de uitvoering van hun plannen. Tijdens de informatiebijeenkomsten informeert de Stichting Schooldakrevolutie scholen over begeleiding, energiebesparing, educatie en financiering, inclusief voorbeelden uit de praktijk.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
VAMAT zoekt:

Medewerker Technical Support

VAMAT zoekt een Medewerker Technical Support
Fulltime • Utrecht
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Verkoper Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zoekt een Verkoper Zonnepanelen.
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!