Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Motie CDA aangenomen om installatiekwaliteit zonnepanelen te verhogen

Motie CDA aangenomen om installatiekwaliteit zonnepanelen te verhogen

De Tweede Kamer heeft een motie van het CDA-Kamerlid Erik Ronnes aangenomen om de kwaliteit van de installatie van zonnepanelen op een brandveilig hoger niveau te krijgen.

Ronnes had zijn motie ingediend tijdens het eerdere debat over brandgevaarlijk isolatiemateriaal in woonhuizen. Tijdens de stemmingen in de Tweede Kamer keerde enkel de PVV zich tegen de motie.

Advies NEN
De tekst van de aangenomen motie luidt als volgt: ‘overwegende dat het aantal zonnepanelen op daken in Nederland groot is en nog aanmerkelijk zal toenemen; overwegende dat die zonnepanelen soms gebrekkig zijn geïnstalleerd, waardoor ze een verhoogd risico kennen voor brandveiligheid en schade; overwegende dat het Nederlands Normalisatie Instituut NEN binnenkort advies zal uitbrengen over de brandveiligheid van zonnepanelen; verzoekt de regering, op basis van het advies van NEN in overleg met de bestaande kwaliteitskeurmerken en verzekeraars te treden met als doel om de kwaliteit van de installatie van zonnepanelen op een brandveilig hoger niveau te krijgen, en gaat over tot de orde van de dag.'

Het kabinet kan een aangenomen motie naast zich neerleggen, maar gezien de grote Kamermeerderheid is dat in het geval van de motie van Ronnes onwaarschijnlijk.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur (10x)

Zelfstroom zoekt een Hoofdmonteur (10x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
kWh People zoekt:

Planoloog

kWh People zoekt voor een opdrachtgever een planoloog.
Fulltime • Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!