Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis trekt melding van congestie in Kampen terug
© Enexis

Enexis trekt melding van congestie in Kampen terug

Netbeheerder Enexis trekt de melding van congestie voor het hoogspanningsstation in Kampen terug. Na nader onderzoek is gebleken dat er alsnog voldoende transportcapaciteit beschikbaar is op het stroomnet.

Enexis meldde afgelopen week voor het hoogspanningsstation in Kampen een congestieonderzoek te starten. Bij het station zou geen transportcapaciteit meer beschikbaar zijn en daarmee sprake van congestie zijn.

Tennet: voldoende capaciteit
Enexis meldde daarbij dat in het genoemde congestiegebied het totale voorziene gecontracteerde transportvermogen 38 megawatt bedraagt. Het totale beschikbare transportvermogen zou circa 30 megawatt bedragen en volledig vergeven zijn in getekende offertes voor gecontracteerd transportvermogen.

Dat blijkt nu dus niet het geval. Enexis hierover: ‘TenneT heeft ons inmiddels laten weten dat er voldoende capaciteit komt, zodat er voorlopig géén congestie zal optreden. Daarom is de vooraankondiging van mogelijke structurele congestie ingetrokken.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!