Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voorrondes tweede NK Panelen Plaatsen van start
© Esdec | Rexel

Voorrondes tweede NK Panelen Plaatsen van start

Een gouden greep. Zo mag men het NK Panelen Plaatsen gerust noemen. Het evenement dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden was een groot succes.

Initiatiefnemers Rexel en ESDEC verwachten dat het kampioenschap dit jaar nog meer zal losmaken in de wereld van elektrotechnische installateurs en montagebedrijven in de zonne-energiebranche. Het gaat om erkenning, leren en de eer.

Aan de keukentafel
Het idee voor het NK Panelen Plaatsen is ontstaan aan de keukentafel. Raimond Looye van elektrotechnische groothandel Rexel keek naar buiten, zag een kas en dacht aan het kampioenschap Kassiebouwen dat jarenlang een begrip was in het Westland. Wat als we zoiets voor de installateurs van zonne-energiesystemen zouden organiseren? Hij belde met montagesysteemfabrikant ESDEC. Samen zetten ze met Solar Solutions International de organisatie van het eerste NK Panelen Plaatsen in ‘no time’ in gang.

Schijnwerpers
‘We hebben al heel lang een goede band met de organisatie van Solar Solutions International’, vertelt Looye. ‘Vanuit die relatie denken we mee over hoe je die beurs nog aantrekkelijker kunt maken. Het NK Panelen Plaatsen heeft vanuit dat oogpunt absoluut toegevoegde waarde. Maar het is allereerst een manier om de mensen die het uitvoerende werk doen in de schijnwerpers te zetten. Het is een erkenning voor hun vakmanschap, waarbij we het belang van kwaliteit en veiligheid vooropzetten. Daarbij gaat het niet alleen om het elektrotechnische aspect, maar ook om de montage.’

Stapje extra
De eerste editie van het NK Panelen Plaatsen werd een onverwacht groot succes. Het werd omarmd door heel veel bedrijven uit de branche en trok dagelijks honderden toeschouwers. De media-aandacht van zowel de tv, radio, kranten en magazines alsook de socialmediaplatforms, was groot. Geen wonder dat het evenement een vervolg krijgt. En daarbij wordt er weer een stapje extra gezet.

Gittan Heijkoop van ESDEC: ‘In feite is het NKPP al van start gegaan. Dit jaar houden we diverse voorrondes zodat meer bedrijven kunnen meedingen. Daarvan organiseren we er 3 in ons innovatiecentrum, de plek waar we solar trainingen verzorgen en nieuwe ontwikkelingen tonen. Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid zijn daarbij, net zoals tijdens het NKPP, leidende thema’s. Dit jaar beoordelen we de deelnemers op nog meer van deze criteria. Uiteindelijk zullen tijdens Solar Solutions International, gedurende 3 dagen, 12 bedrijven strijden om de eerste plaats.’

Leren
Zowel Heijkoop als Looye kijkt uit naar 17, 18 en 19 maart. Ze omschrijven het NK Panelen Plaatsen als een feestje dat ze tijdens de beurs 2 keer per dag mogen vieren.

‘De deelnemers laten zien wat ze kunnen tijdens een mooie strijd. Maar die heeft ook een serieuzere kant. Het is een kans om te leren’, aldus Looye. Heijkoop vult aan: ‘Ze krijgen feedback van de vakjury over de beoordelingscriteria en kunnen in gesprek met ons en partners zoals BDA en SolarEdge. De installateurs leren van elkaar door te observeren hoe collega’s het werk aanpakken in de voorbereiding en oplevering van een pv-systeem. Tegelijkertijd onderstrepen we het belang van het werken met professionele partners en mensen met oog voor kwaliteit en veiligheid. En dat is een zaak waaraan wij ons uiteraard ten volle committeren.’

Op onderstaande timelapsvideo is een van de kandidaten aan de voorrondes te zien.

Update 3 maart 2020: De vakbeurs Solar Solutions International is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 7, 8 en 9 september 2020. Tickets die bezoekers hebben besteld, blijven gewoon geldig voor de nieuwe data. De beursorganisatie stuurt deze tickethouders enkele weken voor de beurs een herinnering. Professionele bezoekers kunnen bovendien nog altijd gratis toegangskaarten bestellen voor 7, 8 en 9 september 2020 via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!