Solar Magazine - SMA biedt installateurs met nieuwe app 360° ondersteuning
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA biedt installateurs met nieuwe app 360° ondersteuning
© SMA

SMA biedt installateurs met nieuwe app 360° ondersteuning

Zonne-energie rendabel opwekken, opslaan en beheren. Om dit te realiseren stelt SMA het nieuwe SMA Energy Systems voor. Als onderdeel van de nieuwe benadering introduceert het bedrijf de nieuwe app SMA 360°.

Dankzij deze nieuwe benadering die SMA tijdens de vakbeurs Solar Solutions International presenteert, wordt elke zonnestroominstallatie volgens het bedrijf eenvoudig aangepast aan de wens van de klant. Een modulaire uitbreiding met energiebeheer of opslag is op ieder moment mogelijk; zowel bij huishoudelijke, commerciële als industriële toepassingen.

Snellere inbedrijfstelling
Voor een volledige 360° ondersteuning van de installateur introduceert het bedrijf de app SMA 360°. Hiermee heeft de installateur altijd mobiele ondersteuning voorhanden – van planning tot werking en service – en kan hij zijn klant nog beter bijstaan.

Installateurs kunnen met de app in een paar klikken een offerte aanmaken. De klant ontvangt in een mum van tijd ontvangt een voorstel en ontwerp in zijn mailbox, inclusief een efficiëntieberekening. Nieuwe functies zoals een QR-codescan voor de inbedrijfstelling en opvolging van omvormers vergemakkelijken daarbij het werk van de installateur. Verder heeft de installateur ook steeds de meest recente technische informatie voorhanden en kan hij meer en sneller service bieden aan zijn klant. Zodoende helpt de SMA 360° app installateurs bij het optimaliseren van verkoopgesprekken en het verlenen van efficiëntere service.

SMA Energy app
Daarnaast vindt tijdens Solar Solutions International de eerste introductie van de SMA Energy app plaats: de app waarmee de eindklant op ieder gewenst moment een update over zijn installatie kan raadplegen.

Ten slotte krijgen fans van elektrische mobiliteit een primeur, omdat zij de kans krijgen om te zien hoe ze met de nieuwe SMA EV Charger hun elektrisch voertuig kunnen laden met zelfopgewekte zonne-energie.

Update 3 maart 2020: De vakbeurs Solar Solutions International is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 7, 8 en 9 september 2020. Tickets die bezoekers hebben besteld, blijven gewoon geldig voor de nieuwe data. De beursorganisatie stuurt deze tickethouders enkele weken voor de beurs een herinnering. Professionele bezoekers kunnen bovendien nog altijd gratis toegangskaarten bestellen voor 7, 8 en 9 september 2020 via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Account Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!