Solar Magazine - Fronius onthult batterijomvormer GEN24 en projectomvormer Tauro
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fronius onthult batterijomvormer GEN24 en projectomvormer Tauro
© Fronius

Fronius onthult batterijomvormer GEN24 en projectomvormer Tauro

De Oostenrijkse omvormerproducent Fronius Solar Energy toont op de vakbeurs Solar Solutions International 2 van zijn nieuwste producten: de Fronius GEN24 Plus batterijomvormer en de Fronius Tauro-projectomvormer.

In de batterijomvormer GEN24 Plus is de gratis basisnoodstroomvoorziening PV Point geïntegreerd. Deze kan zelfs zonder accu worden gebruikt en voor maximale onafhankelijkheid is er de Full-Backup-optie.

Ingebruikname via app
Snelspanschroeven, veerklemmen en een simpel wandmontagesysteem vereenvoudigen zowel de installatie als het onderhoud van de hybride GEN24 Plus-omvormers. De ingebruikname verloopt eenvoudig via een app op een smartphone of tablet.

De geïntegreerde energiebeheerfuncties en open interfaces maken een optimaal eigen verbruik en maximale zelfvoorziening mogelijk voor elektrische mobiliteit en warmwaterbereiding. De geïntegreerde Multi Flow Technology maakt bij de GEN24 Plus-omvormers niet alleen gelijktijdige energiestromen in alle richtingen mogelijk, maar ook AC-, DC- en AC/DC-koppeling van de accu-opslag. Dit betekent een hoog eigen verbruik en maximale flexibiliteit in het systeem. Het grote aantal geïntegreerde functies – zoals noodstroom, installatie- en energieanalysetool, geïntegreerde Dynamic Peak Manager, energiebeheerfunctie en SuperFlex Design – besparen onnodige extra kosten.

Commerciële pv-installatie
De projectomvormer Fronius Tauro kan in een onbeschermde buitenomgeving worden geïnstalleerd. Dankzij de dubbelwandige frontafdekking en de Active Cooling-technologie kan de omvormer in direct zonlicht worden geplaatst en toch een optimaal rendement leveren.

De mogelijkheid van AC Daisy Chaining vermindert de behoefte aan AC-combiners en bekabeling. Bovendien zorgt dit voor lagere balance of system- en installatiekosten. De dubbele wand en de actieve koeling zorgen overigens niet alleen voor maximaal rendement, maar beschermen de componenten ook tegen hitte en zorgen voor een langere levensduur van de omvormer.

Open interfaces
Via het aansluitpaneel kunnen verschillende componenten zonder extra aansluitcontacten worden toegevoegd. De Fronius Tauro kan centraal of decentraal worden geïnstalleerd en verticaal of horizontaal worden gemonteerd.

De hardware en software voor systeemmonitoring van bedrijfsinstallaties zijn al in de omvormer geïntegreerd. Door de open interfaces kunnen ook andere componenten van externe aanbieders worden opgenomen. Het serviceconcept van de Fronius Tauro is zo ontworpen dat de componenten door 1 persoon op locatie kunnen worden vervangen om tijd en geld te besparen.

Update 3 maart 2020: De vakbeurs Solar Solutions International is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 7, 8 en 9 september 2020. Tickets die bezoekers hebben besteld, blijven gewoon geldig voor de nieuwe data. De beursorganisatie stuurt deze tickethouders enkele weken voor de beurs een herinnering. Professionele bezoekers kunnen bovendien nog altijd gratis toegangskaarten bestellen voor 7, 8 en 9 september 2020 via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Solar & Wind

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!