Solar Magazine - Esdec introduceert nieuwe Optimizer Ready-variant van ClickFit EVO Staaldak
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Esdec introduceert nieuwe Optimizer Ready-variant van ClickFit EVO Staaldak
© Esdec

Esdec introduceert nieuwe Optimizer Ready-variant van ClickFit EVO Staaldak

Montagesysteemfabrikant Esdec heeft een nieuwe variant van ClickFit EVO Staaldak ontwikkeld. Deze versie van het montagesysteem is voorbereid op het gebruik van power optimizers en bestaat uit slechts 4 componenten.

ClickFit EVO Staaldak Optimizer Ready is geschikt voor alle gangbare zonnepanelen en elk type staaldak. Dankzij de universele eigenschappen is het systeem flexibel en snel te monteren.

Inclusief adapterprofiel
De compacte montageprofielen hebben voorgeponste gaten en een voorgeplakt EPDM-rubber. Dit bespaart de installateur voorwerk. Het Optimizer Ready-profiel (landscape) is voorzien van een inkeping, waardoor de installateur deze gemakkelijk uitlijnt op het dak.

Installateurs kunnen kiezen uit een laag en hoog montageprofiel. Met het lage Basic-montageprofiel worden de zonnepanelen kort op het dak gepositioneerd en bij het hoge Optimizer Ready-montageprofiel blijft er voldoende vrije ruimte over om alle beschikbare power optimizers onder de zonnepanelen te monteren.

Voor trapezium en gegolfd staaldak
De montageprofielen zijn geschikt voor elk type trapezium en gegolfd staaldak (red. bij het landscape monteren van zonnepanelen in combinatie met het adapterprofiel). De installateur bevestigt de montageprofielen rechtstreeks op het trapezium of het gegolfd staaldak, verticaal bij een landscape-opstelling en horizontaal bij een portrait-opstelling. De EPDM-rubbers op de profielen garanderen daarbij de waterdichtheid. De installateur monteert de profielen namelijk met de zelftappende schroef en zonder voorboren. Zo blijft de dakconstructie beter intact en is de toepassing lichter dan een railmontagesysteem.

Het montagesysteem biedt zowel voor de installateur als de eindgebruiker diverse voordelen. Het grootste voordeel van de installateur is dat hij kan werken met 1 gereedschap en hij slechts 4 componenten nodig heeft. Voordelen voor de eindgebruiker zijn onder meer de geïntegreerde waterkering wat lekkage voorkomt en de 20-jarige garantie die Esdec op zijn montagesysteem biedt.

Update 3 maart 2020: De vakbeurs Solar Solutions International is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 7, 8 en 9 september 2020. Tickets die bezoekers hebben besteld, blijven gewoon geldig voor de nieuwe data. De beursorganisatie stuurt deze tickethouders enkele weken voor de beurs een herinnering. Professionele bezoekers kunnen bovendien nog altijd gratis toegangskaarten bestellen voor 7, 8 en 9 september 2020 via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
EWS zoekt:

Vertegenwoordiger buitendienst Noord-Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!