Solar Magazine - Conduct presenteert kabelgootsysteem RoofSupport HOME voor particuliere pv-installaties
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conduct presenteert kabelgootsysteem RoofSupport HOME voor particuliere pv-installaties
© Conduct

Conduct presenteert kabelgootsysteem RoofSupport HOME voor particuliere pv-installaties

Bekabeling afkomstig van zonnepanelen, airconditioning of lichtreclame wordt vaak los op een dak gelegd of gaat via een buis naar een ander stuk van het dak. Conduct presenteert met Roofsupport HOME de oplossing.

Met het oog op brandveiligheid in zonnepaneelinstallaties, dient bekabeling in een kabelgoot aangelegd te worden. Dit voorkomt het risico op mogelijke vlamboogversleping als gevolg van in een buis verwerkte bekabeling. Door de toenemende vraag naar zonnepaneelinstallaties, groeit de behoefte naar het op de juiste manier managen van bekabelingssystemen. 

Alle projecten
RoofSupport biedt de mogelijkheid om bekabeling achter zonnepanelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen op het platte dak naar de omvormers te brengen. RoofSupport biedt voor alle projecten een oplossing, van particuliere garagedaken tot grote platte dakenprojecten.

Binnen het RoofSupport-assortiment introduceert Conduct nu RoofSupport HOME als de oplossing voor particuliere en kleinere commerciële toepassingen.

Zonder gereedschap te installeren
RoofSupport HOME is verkrijgbaar in de maatvoering van 30 x35 millimeter. Vanwege de CLICK-verbinding op de RSC-daksteunen is het systeem zonder gereedschap te installeren en biedt zo extra installatiegemak. RoofSupport HOME is door toepassing van draadgoot bovendien het alternatief voor het gebruik van een buis. Temeer omdat condenswater overeenkomstig de NEN 1010 (red. rubriek 522.3.2) uit de buis afgevoerd dient te worden. Tevens is brandveiligheid gegarandeerd door het niet gezamenlijk doorvoeren van plus- en minleidingen in buis. Hierdoor worden eventuele isolatiefouten voorkomen.

De RoofSupport HOME-set wordt geleverd per lengte van 3 meter in combinatie met 2 daksteunen, door middel van artikelnummer RSH3035-3M en zijn per direct verkrijgbaar via de landelijk dekkende solar en elektrotechnische groothandels.

Update 3 maart 2020: De vakbeurs Solar Solutions International is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 7, 8 en 9 september 2020. Tickets die bezoekers hebben besteld, blijven gewoon geldig voor de nieuwe data. De beursorganisatie stuurt deze tickethouders enkele weken voor de beurs een herinnering. Professionele bezoekers kunnen bovendien nog altijd gratis toegangskaarten bestellen voor 7, 8 en 9 september 2020 via de website van Solar Solutions door gebruik te maken van de actiecode ‘SOLARMAG’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!