Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Banken introduceren nieuwe standaardakte voor financiering zonnepanelen bij erfpacht en leaseconstructies
© KiesZon

Banken introduceren nieuwe standaardakte voor financiering zonnepanelen bij erfpacht en leaseconstructies

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) introduceert 2 nieuwe varianten van de standaardakte voor de financiering voor zonnepanelen. Het gaat om een akte voor erfpacht en leaseconstructies.

De NVB ontwikkelde 2 jaar geleden al een standaardakte die de financierbaarheid van zonnepanelen op daken van bedrijven sindsdien gemakkelijker maakt.

Proces vereenvoudigen
De ‘Standaardakte financiering zonnestroomsysteem op bedrijfsdaken’ krijgt nog in februari 2 variant-akten. De modelakten zijn voor situaties waarin een andere partij dan de gebouweigenaar zonnepanelen op bedrijfsdaken plaatst en exploiteert. De financiering is dan ingewikkeld, omdat er dan sprake is van meerdere hypotheken en meerdere financiers. De akten zijn bedoeld om dat proces te vereenvoudigen.

De eerste nieuwe variant van de akte is bruikbaar bij bedrijven die op erfpachtgrond staan. Daar zit namelijk vaak nóg een extra partij aan tafel: de erfpachtuitgever/grondeigenaar. In de overeenkomst met die partij staat vaak dat een gebruiker niks aan of op het gebouw mag zetten. De variant-akte regelt dat de benodigde ondererfpacht gevestigd kan worden. De tweede variant-akte is te gebruiken bij zonnepanelen op bedrijfsdaken in operational-leaseconstructies.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Nieuw-Buinen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!