Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Banken introduceren nieuwe standaardakte voor financiering zonnepanelen bij erfpacht en leaseconstructies
© KiesZon

Banken introduceren nieuwe standaardakte voor financiering zonnepanelen bij erfpacht en leaseconstructies

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) introduceert 2 nieuwe varianten van de standaardakte voor de financiering voor zonnepanelen. Het gaat om een akte voor erfpacht en leaseconstructies.

De NVB ontwikkelde 2 jaar geleden al een standaardakte die de financierbaarheid van zonnepanelen op daken van bedrijven sindsdien gemakkelijker maakt.

Proces vereenvoudigen
De ‘Standaardakte financiering zonnestroomsysteem op bedrijfsdaken’ krijgt nog in februari 2 variant-akten. De modelakten zijn voor situaties waarin een andere partij dan de gebouweigenaar zonnepanelen op bedrijfsdaken plaatst en exploiteert. De financiering is dan ingewikkeld, omdat er dan sprake is van meerdere hypotheken en meerdere financiers. De akten zijn bedoeld om dat proces te vereenvoudigen.

De eerste nieuwe variant van de akte is bruikbaar bij bedrijven die op erfpachtgrond staan. Daar zit namelijk vaak nóg een extra partij aan tafel: de erfpachtuitgever/grondeigenaar. In de overeenkomst met die partij staat vaak dat een gebruiker niks aan of op het gebouw mag zetten. De variant-akte regelt dat de benodigde ondererfpacht gevestigd kan worden. De tweede variant-akte is te gebruiken bij zonnepanelen op bedrijfsdaken in operational-leaseconstructies.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Zelfstroom zoekt:

Financieel administratief medewerker

Zelfstroom zoekt een Financieel administratief medewerker
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!