Solar Magazine - Coronavirus | CPIA waarschuwt voor tekort aan grondstoffen en personeel
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronavirus | CPIA waarschuwt voor tekort aan grondstoffen en personeel

Coronavirus | CPIA waarschuwt voor tekort aan grondstoffen en personeel

De China Photovoltaic Industry Association (CPIA) vreest dat fabrikanten van zonnepanelen door het coronavirus te maken krijgen met een tekort aan grondstoffen en personeelsleden.

CPIA riep de Chinese regering afgelopen week al op de industrie te ondersteunen, omdat maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beperken de productie van zonnepanelen belemmeren.

Nét genoeg grondstof
Aan persbureau Bloomberg meldt CPIA dat de solar industrie wordt geconfronteerd met potentiële tekorten aan grondstoffen en arbeidskrachten, waardoor de mogelijkheden om de volledige productie te hervatten worden beperkt. Volgens CPIA lopen fabrikanten een groter risico op tekorten als de fabriekssluitingen worden verlengd. Dit zou de productiekosten kunnen verhogen.

Liu Yiyang – adjunct-secretaris-generaal van CPIA – heeft aan Bloomberg laten weten dat fabrikanten voor Chinees Nieuwjaar maar nét genoeg grondstof hadden opgeslagen voor 1 tot 3 maanden, omdat ze niet waren voorbereid op dergelijke langdurige sluitingen.

Reisbeperkingen
Hoewel sommige bedrijven tijdens de vakantie delen van hun productielijnen hebben laten draaien, kunnen vele van hen volgens Yiyang moeite hebben om de volledige productie te hervatten omdat reisbeperkingen leiden tot een tekort aan werknemers.

CPIA heeft bij haar leden informatie opgevraagd over de impact van het coronavirus op de toeleveringsketen van de pv-fabrikanten. Daaruit zou blijken dat het verkrijgen van componenten voor de productie van zonnecellen en zonnepanelen een uitdaging vormt. Sommige overzeese fabrieken van de Chinese fabrikanten zouden volgens Yiyang ook getroffen kunnen worden, omdat ze vanwege vluchtbeperkingen geen componenten uit China kunnen ontvangen.

Bloomberg meldt ten slotte dat een van de fabrikanten, LONGi Solar, verklaard heeft geen significante invloed van het coronavirus ziet op zijn productie en verkoop van zonnepanelen.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus in het speciale dossier van Solar Magazine.nl...

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!