Solar Magazine - Coronavirus: CPIA wil steun van regering China voor zonne-energiesector
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronavirus: CPIA wil steun van regering China voor zonne-energiesector
© Dashark | Dreamstime.com

Coronavirus: CPIA wil steun van regering China voor zonne-energiesector

De China Photovoltaic Industry Association (CPIA) roept de regering op de industrie te ondersteunen, omdat maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beperken de productie van zonnepanelen belemmeren.

Eerder werd al bekend dat de wereldwijde zonne-energiesector binnenkort mogelijk wordt geconfronteerd met tekorten aan zonnepanelen en omvormers door de uitbraak van het coronavirus in China. Dat stellen analisten van ROTH Capital Partners.

Subsidieverlagingen uitstellen en belastingen verlagen
De productie van zonnepanelen lag al stil door Chinees Nieuwjaar, maar nu wordt de herstart van de productie belemmerd doordat de Chinese overheid het openbare leven in veel steden heeft stilgelegd. Daarmee ligt ook de productie van zonnepanelen stil.

De China Photovoltaic Industry Association (CPIA) vraagt ​​beleidsmakers om subsidieverlagingen voor zonne-energie uit te stellen. CPIA is ook op zoek naar subsidies of renteloze leningen voor fabrikanten om de druk op hun cashflow te helpen verminderen. CPIA vraagt ​​de overheid verder om belastingen en heffingen voor pv-fabrikanten en financiële instellingen te verlagen om de rentebetalingen te verlengen en zo de klappen op te kunnen vangen. CPIA evalueert momenteel de impact van het virus op de productie en verzending van zonnepanelen en verzamelt feedback van bedrijven. Het zal de bevindingen de komende dagen bij de autoriteiten indienen.

Nieuwjaarsvakantie tot eind februari
De verzoeken komen omdat volgens het persbureau meer dan een dozijn Chinese provincies de Nieuwjaarsvakantie tot eind februari hebben verlengd in een poging om de verspreiding van het virus te stoppen.

‘De plotselinge epidemie beïnvloedt het tempo van de ontwikkeling van de solar industrie’, stelt Liu Yiyang, vicesecretaris van de CPIA, tegenover Bloomberg. De vice-secretaris stelt dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat de regering de subsidieverlagingen zal uitstellen, maar het onduidelijk is hoelang dit zal duren. De volgende verlaging van de subsidietarieven voor niet afgeronde zonne-energieprojecten die in 2019 subsidie toegekend hebben gekregen, wordt eind maart verwacht.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar Belgium

Fulltime (40 uur) - Brussel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!