Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eigen Haard: 1.900 woningen in 2020 verduurzamen met onder meer zonnepanelen
© Eigen Haard

Eigen Haard: 1.900 woningen in 2020 verduurzamen met onder meer zonnepanelen

Woningcorporatie Eigen Haard gaat dit kalenderjaar 1.900 woningen verduurzamen waarbij een groot gedeelte van deze woningen zonnepanelen zal krijgen. In 2019 werden er 1.620 verduurzaamde woningen opgeleverd.

De 1.620 woningen maakten gemiddeld 2 of meer labelstappen. ‘Het was een topjaar’, stelt Peter Hildering, manager Duurzaamheid en Energietransitie van Eigen Haard. ‘We hebben 30 procent meer woningen aangepakt dan in 2018. Belangrijkste verbetering is dat we door onze persoonlijke benadering sneller draagvlak halen bij bewoners. We laten in proefwoningen zien wat we gaan doen en wat dat oplevert aan comfort en lagere energiekosten. Als bewoners willen, komen we langs voor een persoonlijke uitleg.’

Van isolatie tot zonnepanelen
Het programma Samen Verduurzamen was in 2019 goed voor 1.200 verduurzaamde woningen. De aanpak bestaat uit het isoleren van muren, daken, vloeren en het aanbrengen van isolatieglas en mechanische ventilatie. Daarnaast plaatst de corporatie vaak zonnepanelen op de woning of het gebouw. Bij de 420 renovaties gaat het om een bouwkundige aanpak, warmte- en geluidsisolatie, vervangen van de installaties en het plaatsen van zonnepanelen.

In 2020 wil Eigen Haard dus 1.900 verduurzaamde woningen opleveren. ‘We hebben geen tijd te verliezen’, benadrukt Hildering. ‘We gaan de komende jaren volle kracht vooruit met het energiezuiniger maken van onze woningen. Bewoners besparen op hun energierekening en we dragen bij aan een beter milieu’.

Rechter
Eigen Haard werkt in de metropoolregio Amsterdam aan betaalbare en goede huisvesting en heeft zo’n 57.000 woningen in bezit.

Rechtbank Amsterdam verplichtte afgelopen najaar nog een huurder van Eigen Haard mee te werken aan de renovatie van het wooncomplex waar hij woont en waar 70 procent van de huurders voor de renovatie met onder meer zonnepanelen is.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!