Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Eindhoven laat 2.564 zonnepanelen plaatsen op 5 gebouwen
© Heijmans

Gemeente Eindhoven laat 2.564 zonnepanelen plaatsen op 5 gebouwen

De gemeente Eindhoven neemt op 5 gemeentelijke gebouwen zonnepanelen in gebruik. In totaal gaat het om 2.564 zonnepanelen die in totaal per jaar bijna 800.000 kilowattuur opbrengen.

Eind vorig jaar maakte Eindhoven bekend in 2019 en 2020 een grootschalige start te maken met het verduurzamen van zijn vastgoed. De gemeente plaatst bij 125 gebouwen zonnepanelen, isolatie en/of led-verlichting.

Tussenstand
De gemeente geeft deze week het startschot voor het plaatsen van 80 zonnepanelen op het pand van Dynamo. Op 4 andere gemeentelijke panden zijn de afgelopen maand al zonnepanelen geplaatst: het Parktheater, de Effenaar, Sportpark Eindhoven Noord, sporthal De Vijfkamp en een tennishal.

In totaal lagen er al zo'n 3.000 zonnepanelen op gemeentelijke daken, dus dat maakt nu een actuele tussenstand van ruim 5.500 zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed. In 2020 komen hier weer een aanzienlijk aantal panden bij.

Aanbesteding
In de afgelopen perioden hebben alle panden in eigendom van de gemeente een slimme meter gekregen. Het beter monitoren van energiegebruik is volgens Eindhoven de eerste stap bij verduurzamen. Hieruit komen verkeerd ingestelde installaties naar voren, en kan verspilling van energie voorkomen worden. Voor een aantal grote daken is subsidie aangevraagd via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) voor zonnepanelen. 

De gemeente stelt niet de enige partij te zijn in de stad die vastgoed duurzamer wil maken. Ook andere eigenaren zijn hier druk mee aan de slag. 'Om schaalvoordeel te halen - door samen in te kopen - en kennis te delen over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden of contractmanagement, willen we meer gaan samenwerken', aldus de gemeente. 'Bij de aanbesteding van de volgende serie zonnepanelen gaan meer partijen samen aanbesteden.'

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Partnermanager Installatiebedrijven

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
kWh People zoekt:

Manager O&M en Projectmanagement (MT)

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!