Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven en BayWa leveren grootste drijvende zonnepark van Nederland op
© BayWa

GroenLeven en BayWa leveren grootste drijvende zonnepark van Nederland op

GroenLeven en BayWa hebben op de Sekdoornse plas in Zwolle het grootste drijvende zonnepark van Nederland opgeleverd. Het zonnepark telt 40.000 zonnepanelen en kent een vermogen van 14,5 megawattpiek.

GroenLeven wist in 2017 ruim 250 megawattpiek aan beschikkingen voor drijvende zonneparken binnen te halen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Het bedrijf vestigde in juli nog een ludiek wereldrecord om de kracht van het door GroenLeven en BayWa zelfontwikkelde drijvende zonnepanelensysteem te bewijzen op het destijds grootste drijvende zonnepark van Nederland. Meer dan 160 mensen stonden gelijktijdig op het drijvende zonnepark van 8,4 megawattpiek.

100 megawattpiek
De bouw van het drijvende zonnepark in Zwolle ging afgelopen juli van start. Het is het derde drijvende pv-systeem van GroenLeven en BayWa dat gebouwd wordt met het zelfontworpen montagesysteem dat gemaakt wordt in samenwerking met het Duitse bedrijf Zimmermann PV-Stahlbau. Zoals bekend sloegen BayWa en GroenLeven begin vorig jaar de handen ineen om samen het grote portfolio aan SDE+-beschikkingen van GroenLeven te realiseren.

BayWa stelt in Nederland te werken aan de bouw van in totaal 100 megawattpiek aan drijvende zonneparken. Benedikt Ortmann van BayWa hierover: ‘In slechts enkele maanden tijd hebben we in Nederland 25 megawattpiek aan drijvende pv-systemen gebouwd, waarmee we een van de grootste drijvende-zonneparkontwikkelaars van Europa zijn geworden. We zijn van plan om volgend jaar alleen in Europa al meer dan 100 megawattpiek drijvende zonneparken aan ons portfolio toe te voegen.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
TechCaps (Xaam) zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Zonmaat zoekt:

Elektricien Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!