Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’
(foto: Anjo de Haan)

GroenLeven: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’

‘Wij willen een essentiële bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarom gaan wij 95 procent van de beschikte SDE+-projecten ook daadwerkelijk bouwen.’ Aan het woord zijn Roland Pechtold en Christof Thannbichler.

Zij staan sinds de oprichting van de joint-venture door GroenLeven en BayWa r.e. aan het roer bij Nederlands marktleider in zonne-energie. Een belangrijke rol spelen in de energietransitie, dat is volgens Pechtold het gedachtegoed dat GroenLeven naar de rol van marktleider heeft gedreven.

Volgens Thannbichler en Pechtold is het door opschaling mogelijk dat GroenLeven meer dan 95 procent van de beschikte SDE+-projecten ook daadwerkelijk gaat bouwen. ‘Dat is 100 procent realistisch. Dat is iets waar we trots op zijn. Vandaag de dag hebben we meer dan 500 grootschalige zonnedaken en 12 zonneparken gebouwd. We zijn momenteel gelijktijdig 4 nieuwe zonneparken en 14 grootschalige zonnedaken aan het bouwen. Minder dan 5 procent van de beoogde projecten zal niet gebouwd worden. Daarbij gaat het vrijwel altijd om dakgebonden systemen die om redenen die in feite buiten onze macht liggen niet gebouwd worden.’

Lees het volledige artikel ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ hier in de september 2018-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Lightsource zoekt:

Connection Manager

Lightsource zoekt een Connection Manager.
Fulltime • Amsterdam
Slim Opgewekt zoekt:

Assistent Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Assistent Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!