Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ecorus plaatst 8 tot 12 megawattpiek zonnepanelen voor aluminiumproducent ALDEL
© Ecorus

Ecorus plaatst 8 tot 12 megawattpiek zonnepanelen voor aluminiumproducent ALDEL

Aluminiumproducent Damco Aluminum Delfzijl Coöperatie (ALDEL) heeft Ecorus geselecteerd voor de plaatsing van 50.000 vierkante meter zonnepanelen. De daken van de fabriekshallen in Farmsum worden hiertoe benut.

De verwachte capaciteit van de zonnepanelen bedraagt 8 tot 12 megawattpiek. 3 bedrijven hadden een voorstel ingediend bij ALDEL en na een zorgvuldig selectieproces is de keuze op Ecorus gevallen.

Haalbaarheidsonderzoek
Chris McNamee van Aldel en Philippe Vanhoef van Ecorus hebben inmiddels een intentieverklaring ondertekend. De doelstelling van de samenwerking is een haalbaarheidsonderzoek naar het bouwen, onderhouden en exploiteren van een pv-installatie op de daken van DAMCO.

Eerste volgende stap is het nog deze maand aanvragen van subsidie via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Dit wordt in de eerste 2 kwartalen van 2020 gevolgd door een voorlopig ontwerp op basis van het haalbaarheidsonderzoek, onderlinge overeenstemming over het definitieve contract en implementatie. De projectfinanciering moet in het derde kwartaal gerealiseerd worden, waarna de installatie in het vierde kwartaal van 2020 van start gaat. De pv-systemen moeten uiteindelijk voor de zomer van 2021 opgeleverd worden.

De plaatsing van zonnepanelen op de fabrieksdaken van Aldel past in de toekomstvisie en het daarvoor opgestelde 10-jarenplan dat in 3 fasen wordt uitgevoerd. In dit plan wordt gekeken naar het reduceren van CO2-uitstoot, overschakelen naar duurzame energie, zelf duurzame energie opwekken en het afstemmen van de productie op de beschikbare capaciteit in het elektriciteitsnet.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Accountmanager Groothandel

Accountmanager Groothandel Voor onze groothandelsafdeling zijn we opzoek naar een echte commerciële alleskunner met affiniteit voor techniek. Met ondersteuning van het huidige salesteam ga je opzoek naar nieuwe klanten waar jij het verhaal...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM, 37
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Als Accountmanager Binnendienst bij Zonneplan ben je dagelijks bezig met de verduurzaming van Nederland. Een fantastisch doel om aan bij te dragen! In de rol van Accountmanager treed je op als adviseur van onze klanten en neem jij ze mee in de wereld...
Fulltime (40 uur) - 8021 EV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!