Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ecorus plaatst 8 tot 12 megawattpiek zonnepanelen voor aluminiumproducent ALDEL
© Ecorus

Ecorus plaatst 8 tot 12 megawattpiek zonnepanelen voor aluminiumproducent ALDEL

Aluminiumproducent Damco Aluminum Delfzijl Coöperatie (ALDEL) heeft Ecorus geselecteerd voor de plaatsing van 50.000 vierkante meter zonnepanelen. De daken van de fabriekshallen in Farmsum worden hiertoe benut.

De verwachte capaciteit van de zonnepanelen bedraagt 8 tot 12 megawattpiek. 3 bedrijven hadden een voorstel ingediend bij ALDEL en na een zorgvuldig selectieproces is de keuze op Ecorus gevallen.

Haalbaarheidsonderzoek
Chris McNamee van Aldel en Philippe Vanhoef van Ecorus hebben inmiddels een intentieverklaring ondertekend. De doelstelling van de samenwerking is een haalbaarheidsonderzoek naar het bouwen, onderhouden en exploiteren van een pv-installatie op de daken van DAMCO.

Eerste volgende stap is het nog deze maand aanvragen van subsidie via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Dit wordt in de eerste 2 kwartalen van 2020 gevolgd door een voorlopig ontwerp op basis van het haalbaarheidsonderzoek, onderlinge overeenstemming over het definitieve contract en implementatie. De projectfinanciering moet in het derde kwartaal gerealiseerd worden, waarna de installatie in het vierde kwartaal van 2020 van start gaat. De pv-systemen moeten uiteindelijk voor de zomer van 2021 opgeleverd worden.

De plaatsing van zonnepanelen op de fabrieksdaken van Aldel past in de toekomstvisie en het daarvoor opgestelde 10-jarenplan dat in 3 fasen wordt uitgevoerd. In dit plan wordt gekeken naar het reduceren van CO2-uitstoot, overschakelen naar duurzame energie, zelf duurzame energie opwekken en het afstemmen van de productie op de beschikbare capaciteit in het elektriciteitsnet.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur zonnepanelen (20x)

Zelfstroom zoekt een Monteur zonnepanelen (20x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht |
GoodWe zoekt:

Technical Support Manager

GoodWe is looking for Technical Support Manager for the Benelux
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!