Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunfloat rondt plaatsing drijvende zonnepanelen Marina Cape Helius af
© Peter Schop

Sunfloat rondt plaatsing drijvende zonnepanelen Marina Cape Helius af

Sunfloat heeft de plaatsing van een drijvend pv-systeem in de haven Marina Cape Helius in Hellevoetsluis afgerond. Er worden als onderdeel van een pilot ook nog 2 Flower-windturbines in de haven geplaatst.

Met het project Ports Energy and Carbon Savings (PECS) en Duurzaamheidsimpuls Havengebied van Hellevoetsluis onderzoekt de gemeente Hellevoetsluis samen met andere partijen de verschillende opties voor het gebruik en het opwekken van duurzame energie in kleine en middelgrote havens.

Peter Schop, wethouder Hellevoetsluis, over het project: ‘Vandaag zijn de eerste stappen gezet op weg naar een volledig duurzame haven in Hellevoetsluis. De eerste drijvende zonnepanelen liggen in de haven bij Marina Cape Helius. De volgende stap is de plaatsing van kleine (6 meter) windturbines om zo steeds meer duurzame energie op te gaan wekken. Dit alles met subsidie van de Europese Unie en Provincie Zuid-Holland.’

Het project duurzaamheidsimpuls havengebied Hellevoetsluis/ Ports Energy and Carbon Savings wordt voor 40 procent gesubsidieerd door de provincie Zuid-Holland via de landschapstafel Voorne-Putten. De overige 60 procent van de kosten wordt gefinancierd door het Interreg Twee Zeeën Programma 2014-2020 van de Europese Unie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager

Zelfstroom zoekt een Accountmanager
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!