Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hellevoetsluis wil havens energieneutraal maken met drijvende zonnepanelen
foto: Marina Cape Helius

Hellevoetsluis wil havens energieneutraal maken met drijvende zonnepanelen

De gemeente Hellevoetsluis heeft een overeenkomst ondertekend met Marina Cape Helius voor een pilot met drijvende zonnepanelen en de watersportvereniging Haringvliet voor een pilot met 2 Flower-windturbines.

Doel van de pilots is om meer duurzame energie op te wekken in de Hellevoetse havens. Met het  project Ports Energy en Carbon Saving (PECS) en Duurzaamheidsimpuls Havengebied van Hellevoetsluis onderzoekt de gemeente Hellevoetsluis samen met andere partijen de verschillende opties voor het gebruik en het opwekken van duurzame energie in kleine en middelgrote havens. De doelstelling op de lange termijn, te weten in 2040, is het realiseren van een energieneutrale haven. Het doel voor 2020 is dat in totaal 10 procent van de energieconsumptie in de haven duurzaam wordt opgewekt.

Sunfloat
Voor de pilot met drijvende zonnepanelen is gekozen voor het drijvende pv-systeem van Sunfloat. De pilot die nu wordt voorbereid, is de plaatsing van 80 drijvende zonnepanelen in de haven van Marina Cape Helius.

Bij de pilot met windenergie is gekozen is voor de Flower-windturbines. Voor de pilot komen er 2 windturbines met een hoogte van 5,9 meter bij watersportvereniging Haringvliet en 3 kleine windturbines van 2 meter bij de gemeentelijke haven in de Koopvaardijhaven.

Monitoren
De Hogeschool Zeeland en de Universiteit van Gent monitoren de pilots op onder andere energieopbrengst, geluidsoverlast en visuele aspecten. Het project wordt ondersteund door de Stichting Stimular.

Het project duurzaamheidsimpuls havengebied Hellevoetsluis/ Ports Energy and Carbon Saving wordt voor 40 procent gesubsidieerd door de provincie Zuid-Holland via de landschapstafel Voorne-Putten. De overige kosten van 60 procent worden gefinancierd door het Interreg Twee Zeeën Programma 2014-2020 van de Europese Unie.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Servicespecialist zonnepanelen

Onze klanten willen niet alleen een goede installatie, maar ook goede service zodat ze nog vele jaren kunnen genieten van hun duurzame investering. Wij zoeken iemand om ons team te versterken bij de online monitoring van de installaties, het maken van...
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur

Functiebeschrijving  DC Monteur  (zonnepaneel installaties) Eigenenergie.net is de specialist in zonnepanelen en innovatieve oplossingen voor dak, gevel en grond voor bedrijven, woningcorporaties en projecten. Wij onderscheiden ons...
Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!