Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE: nog maar 37 miljoen euro subsidie beschikbaar voor warmtepompen en zonneboilers
© DSS

ISDE: nog maar 37 miljoen euro subsidie beschikbaar voor warmtepompen en zonneboilers

In de maand oktober is er 13,5 miljoen euro subsidie aangevraagd voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee is er nog 37 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de laatste 2 maanden van 2019.

Het ISDE-budget werd eind september voor het lopende kalenderjaar verhoogd van 100 naar 160 miljoen euro. Er dreigde uitputting omdat er per begin september nog maar 11,5 miljoen euro beschikbaar is. Met de wetenschap dat er in de laatste 2 maanden van het vorige kalenderjaar voor meer dan 30 miljoen euro subsidie werd aangevraagd, is nog altijd een kans aanwezig dat het budget uitgeput raakt. 

64.424 apparaten
Van januari tot en met oktober zijn er 34.128 aanvragen ingediend voor 64.424 apparaten. 29.951 particulieren vroegen daarbij subsidie aan voor 29.951 apparaten. De 4.177 zakelijke aanvragers zijn goed voor 34.473 apparaten.

Particulieren die een zonneboiler hebben aangeschaft, zijn goed voor 3,7 procent van de budgetclaim en zakelijke aanvragers met een zonneboiler voor 1,7 procent van het budget. Warmtepompen zijn door de aanvragen in de maand oktober nog dominanter geworden en hebben nu een geclaimd subsidieaandeel van 77,5 procent; een plus van 0,3 procent.

Dit jaar zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!