Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Recordmaand voor ISDE: 21 miljoen euro subsidie aangevraagd voor warmtepompen en zonneboilers
© DSS

Recordmaand voor ISDE: 21 miljoen euro subsidie aangevraagd voor warmtepompen en zonneboilers

September gaat de boeken in als recordmaand voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Nog nooit werd er in 1 maand tijd zoveel subsidie aangevraagd voor zonneboilers en warmtepompen als in september.

Afgelopen maand werd er namelijk voor 21 miljoen euro subsidie aangevraagd. Het oude record dateert uit december toen er 20,3 miljoen euro subsidie aangevraagd werd.

Nieuw gevaar voor uitputting
In januari tot en met september 2019 zijn er nu 29.241 aanvragen ingediend voor 56.215 apparaten. Het totaal geclaimde subsidiebudget is 109,5 miljoen euro.

Het ISDE-budget werd eind september voor het lopende kalenderjaar verhoogd van 100 naar 160 miljoen euro. Er dreigde uitputting omdat er per begin september nog maar 11,5 miljoen euro beschikbaar is. Door de grote hoeveelheid aanvragen in de maand september, ligt er opnieuw een gevaar van uitputting op de loer, er is nu nog 50,5 miljoen euro beschikbaar voor de laatste 3 maanden van het kalenderjaar.

Warmtepompen nog altijd dominant
Dit jaar zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Tot op heden is er in 2019 door 25.649 particulieren subsidie aangevraagd voor evenzoveel apparaten. 3.592 aanvragen uit de zakelijke markt zijn goed voor 30.566 apparaten. Zonneboilers zijn bij particulieren goed voor 3,6 procent van het geclaimde budget. Bij zakelijke aanvragers is dit percentage 1,7 procent. Warmtepompen zijn door de aanvragen in de maand september nog dominanter geworden en hebben nu een geclaimd subsidieaandeel van 77,2 procent.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
kWh People zoekt:

Planoloog

Functie omschrijving Planoloog Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Planoloog met een commerciële instelling. Als Planoloog ben je betrokken bij de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie projecten door heel Nederland. Je...
Fulltime (40 uur) - Dokstraat 477 6541 EZ Nijmegen
Coolblue zoekt:

Voorman / 1e Elektromonteur

Plus- en minpunten + Je coacht je eigen vaste team op jouw bus en zorgt dat zij elke dag een beetje beter worden. + Je bent samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze klanten thuis. + Zelfs als je een...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!