Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Recordmaand voor ISDE: 21 miljoen euro subsidie aangevraagd voor warmtepompen en zonneboilers
© DSS

Recordmaand voor ISDE: 21 miljoen euro subsidie aangevraagd voor warmtepompen en zonneboilers

September gaat de boeken in als recordmaand voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Nog nooit werd er in 1 maand tijd zoveel subsidie aangevraagd voor zonneboilers en warmtepompen als in september.

Afgelopen maand werd er namelijk voor 21 miljoen euro subsidie aangevraagd. Het oude record dateert uit december toen er 20,3 miljoen euro subsidie aangevraagd werd.

Nieuw gevaar voor uitputting
In januari tot en met september 2019 zijn er nu 29.241 aanvragen ingediend voor 56.215 apparaten. Het totaal geclaimde subsidiebudget is 109,5 miljoen euro.

Het ISDE-budget werd eind september voor het lopende kalenderjaar verhoogd van 100 naar 160 miljoen euro. Er dreigde uitputting omdat er per begin september nog maar 11,5 miljoen euro beschikbaar is. Door de grote hoeveelheid aanvragen in de maand september, ligt er opnieuw een gevaar van uitputting op de loer, er is nu nog 50,5 miljoen euro beschikbaar voor de laatste 3 maanden van het kalenderjaar.

Warmtepompen nog altijd dominant
Dit jaar zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Tot op heden is er in 2019 door 25.649 particulieren subsidie aangevraagd voor evenzoveel apparaten. 3.592 aanvragen uit de zakelijke markt zijn goed voor 30.566 apparaten. Zonneboilers zijn bij particulieren goed voor 3,6 procent van het geclaimde budget. Bij zakelijke aanvragers is dit percentage 1,7 procent. Warmtepompen zijn door de aanvragen in de maand september nog dominanter geworden en hebben nu een geclaimd subsidieaandeel van 77,2 procent.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Hoofd Inkoop en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Frentsjerterdyk 1, 8855 XC, Sexbierum, Friesland
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!