Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Driekwart van subsidiepot ISDE-regeling al leeg
© HRsolar

Driekwart van subsidiepot ISDE-regeling al leeg

In de eerste 7 maanden van 2019 is er al ruim driekwart van het beschikbare budget binnen de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) toegekend. Juli was de tot nu toe drukste maand van 2019.

Afgelopen maand werd er voor 15 miljoen euro ISDE-subsidie aangevraagd. Tot op heden werd er alleen in de maand december 2018 meer subsidie aangevraagd, te weten voor 20,3 miljoen euro.

Zonneboilers
Eerder werd al bekend dat het geclaimde subsidiebedrag voor de ISDE-regeling in de eerste helft van 2019 met meer dan de helft procent gegroeid was.

Tot en met eind juli zijn er binnen de ISDE-regeling 22.303 aanvragen ingediend. Daarbij is er voor 39.826 apparaten subsidie aangevraagd. 19.557 particulieren deden dit voor evenzoveel apparaten. 2.746 aanvragen uit de zakelijke markt zijn goed voor 20.269 apparaten. Zonneboilers zijn bij particulieren goed voor 3,6 procent van het geclaimde budget. Bij zakelijke aanvragers is dit percentage 1,8 procent. Warmtepompen zijn de dominante technologie met een aandeel van 73,1 procent.

Maandelijkse aanvragen
In 2019 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!