Solar Magazine - ISDE-regeling: subsidieaanvragen ook in maand april toegenomen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE-regeling: subsidieaanvragen ook in maand april toegenomen
foto: Sidenso

ISDE-regeling: subsidieaanvragen ook in maand april toegenomen

In de maand april zijn er bij de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 3.174 subsidieaanvragen binnengekomen voor zonneboilers, warmtepompen en biomassa- en pelletkachels.

Het is de vierde maand op rij dat er meer subsidie is aangevraagd als in dezelfde periode in 2018. Inmiddels is dit kalenderjaar een groei zichtbaar van het aangevraagde subsidiebedrag van bijna 62 procent. Tot nu toe is er voor 42 miljoen euro ISDE-subsidie aangevraagd in 2019. De maand maart is daarbij met 14,3 miljoen euro aan subsidieaanvragen nog altijd de beste maand van het lopende kalenderjaar.

Tot op heden zijn er dit jaar 12.145 particuliere aanvragen ingediend voor 12.145 apparaten en 1.623 zakelijke aanvragen voor 8.814 apparaten. Bij particuliere aanvragen zijn zonneboilers goed voor 3,4 procent van het geclaimde budget en bij zakelijke aanvragers voor 2,6 procent van het budget. Daarmee hebben zonneboilers onder zowel zakelijke als particuliere aanvragers terrein gewonnen.

In 2019 zijn maandelijks de volgende bedragen aangevraagd:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!