Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland: 4,5 miljoen euro voor zonnepanelen op daken, parkeer- en bedrijfsterreinen
© Heijmans

Noord-Holland: 4,5 miljoen euro voor zonnepanelen op daken, parkeer- en bedrijfsterreinen

Noord-Holland investeert 4,5 miljoen euro in provinciale zonne-energieprojecten. Het gaat in eerste instantie om meer zonnepanelen op daken, parkeervoorzieningen en bedrijventerreinen.

Daarnaast wordt gekeken hoe zonnepanelen kunnen worden gebruikt langs provinciale wegen en fietspaden, bij provinciale bruggen en tunnels en op de eigen gebouwen van de provincie.

4 procent bedrijfsdaken heeft zonnepanelen
Op bedrijfsdaken is er volgens de provincie nog veel ruimte voor zonne-energie. Pas op 4 procent van de bedrijfspanden liggen volgens Noord-Holland nu zonnepanelen. De provincie gaat bedrijven helpen om de subsidies, zoals die van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) die zij van de rijksoverheid hebben gekregen, zo effectief mogelijk te gebruiken. Ook wordt in kaart gebracht welke bedrijven(terreinen) geschikt zijn voor grootschalige zonne-energiemogelijkheden.

Samen met landbouworganisatie LTO, netbeheerder Liander en gemeenten worden ook de mogelijkheden van agrarisch vastgoed in de provincie geïnventariseerd.

Ganzenoverlast Schiphol bestrijden
‘Zonne-energie kan op veel meer plekken dan alleen op daken’, aldus de provincie Noord-Holland. ‘Zo zijn er systemen in ontwikkeling voor zonnecellen op gevels, in ramen, boven parkeerplaatsen en op kassen. Als provincie willen we deze vorm van innovatief meervoudig ruimtegebruik stimuleren, omdat hiermee extra opwekpotentieel ontstaat. Ook onderzoeken we of zonneakkers in de Schipholregio een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de ganzenoverlast.’

De provincie wil zoals gezegd ook de eigen infrastructuur en gebouwen inzetten om duurzame energie op te wekken. Het gaat bijvoorbeeld om de toepassing van pv-geluidsschermen en pv-zon-geleiderails. Daarnaast is ruimte voor zonnepanelen op bermen en taluds van provinciale wegen. Op dit moment loopt een onderzoek naar de mogelijkheden voor het energiezuinig maken van de Waterwolftunnel en het Steunpunt Weg & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. Daarbij wordt ook zonne-energie ingezet.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Development Manager Large Scale Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Large Scale Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Monteur / Installateur zonnepanelen

Zonnefabriek zoekt een Monteur / Installateur zonnepanelen
4-5 dagen per week • 70 kilometer rondom Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!