logo
wvhj2023
© Dé Duurzame Uitgeverij
© Dé Duurzame Uitgeverij
3 september 2019

TPSolar start bouw zonnepark Armhoede in Lochem

TPSolar is gestart met de bouw van een zonnepark op de voormalige stortplaats Armhoede. Met bijna 23.000 zonnepanelen wordt dit het eerste grootschalige zonnepark in de gemeente Lochem.

Het zonnepark wekt straks evenveel schone elektriciteit op als bijna 2.500 huishoudens gemiddeld in een jaar verbruiken. De bouwwerkzaamheden zullen naar schatting 3 maanden in beslag nemen. Een deel van de werkzaamheden wordt door lokale bedrijven uitgevoerd.

Subsidie
Provincie Gelderland verleende al in 2017 vergunning voor het project en in 2018 werd subsidie verkregen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Het bouwen van een zonnepark op een gesloten vuilstort is volgens TPSolar echter een complex proces waarbij aan strenge eisen voldaan moet worden en daarom is er een lange voorbereidingstijd geweest.

Dankzij voortdurende afstemming met en medewerking van alle betrokken partijen, waaronder de omwonenden, provincie, Omgevingsdienst Achterhoek, Omgevingsdienst Regio Nijmegen, grondeigenaar Attero, netbeheerder Liander en gemeente Lochem, kan nu definitief het startschot worden gegeven.

Zonnepark Armhoede is voor TPSolar het tweede zonnepark op een gesloten vuilstort. Eerder bouwde zij al Zonnepark Transberg in Dordrecht. Een derde stortplaatsproject, in Noord-Brabant,  is in de vergunningprocedure. TPSolar heeft in Lochem ook nog andere projecten in voorbereiding, waaronder Zonnepark Berkelweide. 

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten