Solar Magazine - TPSolar start bouw zonnepark Armhoede in Lochem
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TPSolar start bouw zonnepark Armhoede in Lochem
© Dé Duurzame Uitgeverij

TPSolar start bouw zonnepark Armhoede in Lochem

TPSolar is gestart met de bouw van een zonnepark op de voormalige stortplaats Armhoede. Met bijna 23.000 zonnepanelen wordt dit het eerste grootschalige zonnepark in de gemeente Lochem.

Het zonnepark wekt straks evenveel schone elektriciteit op als bijna 2.500 huishoudens gemiddeld in een jaar verbruiken. De bouwwerkzaamheden zullen naar schatting 3 maanden in beslag nemen. Een deel van de werkzaamheden wordt door lokale bedrijven uitgevoerd.

Subsidie
Provincie Gelderland verleende al in 2017 vergunning voor het project en in 2018 werd subsidie verkregen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Het bouwen van een zonnepark op een gesloten vuilstort is volgens TPSolar echter een complex proces waarbij aan strenge eisen voldaan moet worden en daarom is er een lange voorbereidingstijd geweest.

Dankzij voortdurende afstemming met en medewerking van alle betrokken partijen, waaronder de omwonenden, provincie, Omgevingsdienst Achterhoek, Omgevingsdienst Regio Nijmegen, grondeigenaar Attero, netbeheerder Liander en gemeente Lochem, kan nu definitief het startschot worden gegeven.

Zonnepark Armhoede is voor TPSolar het tweede zonnepark op een gesloten vuilstort. Eerder bouwde zij al Zonnepark Transberg in Dordrecht. Een derde stortplaatsproject, in Noord-Brabant,  is in de vergunningprocedure. TPSolar heeft in Lochem ook nog andere projecten in voorbereiding, waaronder Zonnepark Berkelweide. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Front Office Medewerker Zonnepanelen

32-40 uur - De Meern - Utrecht
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!