Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Dalfsen verleent omgevingsvergunning voor zonnepark Lemelerveld

Gemeente Dalfsen verleent omgevingsvergunning voor zonnepark Lemelerveld

De gemeente Dalfsen heeft een omgevingsvergunning verleend aan zonnepark Lemelerveld. Het zonnepark van 3,5 hectare is gelegen ten noorden van de Waterinkweg.

Eerder dit jaar werd al een verklaring van geen bedenkingen afgegeven – ondanks een aantal ingediende zienswijzen van omwonenden – en nu is er dus ook een vergunning voor het initiatief van de lokale energiecoöperatie Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. Wel kunnen belanghebbenden nog tot en met 13 november bezwaar aantekenen tegen de vergunning. De opbrengst van het zonnepark wordt geïnvesteerd in het dorp zelf.

Adviesbureau Het Oversticht concludeerde eerder al dat de transformatie van agrarisch weidegebruik naar winning van zonne-energie past in het beleid en bij de ambitie van de gemeente. ‘De vormgeving van het terrein is passend bij het type landschap, de schaal is passend te maken bij het dorp mits in de directe omgeving ook wordt ingezet op de versterking van het landschap. Omdat het terrein ligt aan de rand van het dorp is het wenselijk om in te steken op een positieve beleving, een meerwaarde voor de uitloop.’

Ook de quickscan Natuurwaardenonderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming leidde tot een positieve uitkomst. Enkel bezette vogelnesten moeten beschermd worden.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!