Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duurzaamheidslening Oss: 3 miljoen euro extra budget voor zonnepanelen en isolatie
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Duurzaamheidslening Oss: 3 miljoen euro extra budget voor zonnepanelen en isolatie

De gemeente Oss heeft de regeling voor de duurzaamheidslening verlengd en 3 miljoen euro extra budget beschikbaar gesteld. Burgers kunnen onder meer geld lenen voor zonnepanelen en isolatie.

In 2018 hebben zo’n 180 huishoudens een lening afgesloten om hun woning te verduurzamen. En tot nu toe zijn er in 2019 137 leningen verstrekt. De gemeente Oss werkt voor de duurzaamheidslening samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).

Leeftijdsgrens
Met de lening is het mogelijk om verschillende energiebesparende maatregelen te financieren. Men kan daarbij denken aan spouwmuurisolatie of hoogrendementglas, maar dus ook aan het plaatsen van zonnepanelen. Ook het verwijderen van een asbestdak kan worden meegefinancierd als men zonnepanelen of dakisolatie aanbrengt. 

Het minimaal te lenen bedrag is 2.500 euro en het maximum is 15.000 euro. Tot een bedrag van 7.500 euro heeft de duurzaamheidslening een looptijd van 10 jaar. Voor grotere bedragen een looptijd van 15 jaar. Er geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar om in aanmerking te komen voor een duurzaamheidslening. De lening wordt op basis van annuïteiten afgelost. 

Zon op je dak
Oss startte eerder dit jaar een Europese niet-openbare aanbesteding om een serviceprovider te selecteren voor het zonnepanelenproject ‘Zon op je dak’. Deelnemers aan het project kunnen via een door de gemeente beschikbaar gestelde lening zonnepanelen kopen. De deelnemer wordt hierbij volledig ontzorgd.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

(Assistent) Servicemonteur

Ben je op zoek naar een leuke en afwisselende (starters)baan? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een bereidwillige ( Assistent) Servicemonteur (fulltime) . Wie zijn wij?...
Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Green Energy Company zoekt:

Operationeel manager

Wil je meer doen op het gebied van duurzaamheid en de ontwikkeling van de markt op de voet volgen? Houd je van een afwisselende en uitdagende baan waarbij je oplossingsgericht te werk moet gaan? Kom dan werken bij Green Energy Company als operationeel...
Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!