logo
wvhj2023
foto: © Anatoliygleb | Dreamstime.com
foto: © Anatoliygleb | Dreamstime.com
21 mei 2019

Oss start aanbesteding: ‘Zon op je dak’ leidt tot 1.000 woningen met zonnepanelen

De gemeente Oss is een Europese niet-openbare aanbesteding gestart om een serviceprovider te selecteren voor het zonnepanelenproject ‘Zon op je dak’.

De gemeente Oss wil energieneutraal worden. Om dit te bereiken, moet er massa worden gemaakt. Het project ‘Zon op je dak’ richt zich daarom op het grootschalig uitrollen van zonnepanelen. Het richt zich op het wegnemen van eventuele belemmeringen die inwoners voelen waardoor ze niet overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen.

Deelnemers aan het project kunnen via een door de gemeente beschikbaar gestelde lening zonnepanelen kopen. De deelnemer wordt hierbij volledig ontzorgd doordat er een fullservicepakket wordt aangeboden: de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen, een lening om dit mogelijk te maken en het afhandelen van de teruggave van de btw. De deelnemer betaalt de lening volledig af gedurende een periode van 15 jaar.

De winnaar van de aanbesteding wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de pv-systemen, alsook voor het opbouwen en onderhouden van de database, het onderhouden (inclusief opbrengstgarantie) van de zonnepaneelinstallaties gedurende 15 jaar en het factureren richting de deelnemers, inclusief het debiteurenrisico.

‘Met dit project willen we bereiken dat er bij ongeveer 1.000 woningeigenaren om en nabij 2,5 miljoen kilowattuur aan duurzame stroom wordt opgewekt’, aldus de gemeente Oss in de aanbestedingsdocumenten. ‘Deze hoeveelheden zijn geen afnamegarantie maar puur ter informatie zodat voor de inschrijvers de grootte van het project inzichtelijk is. Nadat naar verwachting in november 2019 deze aanbesteding afgerond is en de gunning bekend, zullen tussen november 2019 en maart 2020 verschillende informatiebijeenkomsten gehouden worden. Vanaf begin 2020 kunnen de eerste contracten worden afgesloten en installaties ingepland. Realisatie van de installaties zal dan plaatsvinden in 2020, met uitloop naar 2021 (afhankelijk van het aantal deelnemers).’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten