Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verklaring van geen bedenkingen voor zonnepark op Landgoed Quadenoord
© Chint Solar

Verklaring van geen bedenkingen voor zonnepark op Landgoed Quadenoord

De gemeente Renkum heeft een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de realisatie van een zonnepark op Landgoed Quadenoord. Daarmee kan Chint Solar een omgevingsvergunning aanvragen.

Initiatiefnemer Chint Solar maakte afgelopen zomer al bekend dat Landgoed Quadenoord via de realisatie van een zonnepark een grote renovatie gaat financieren. 2 agrarische kavels worden hiertoe ingericht als zonnepark en de inkomsten worden aangewend voor de renovatie.

Integrale afweging

Met de ontwerpverklaring van geen bedenkingen kunnen de initiatiefnemers en de gemeente de procedure officieel starten en wordt de provincie Gelderland formeel om een integrale afweging gevraagd. De initiatiefnemers stellen blij te zijn dat deze eerste stap is gezet.

Landgoed Quadenoord werkt voor dit project niet alleen samen met Chint Solar, maar ook met de Coöperatie ValleiEnergie. Via de Coöperatie ValleiEnergie kan iedereen uit de omgeving deelnemen aan het project en mede-eigenaar worden van het zonnepark.

Financiële krapte
Samen met de Wageningen Universiteit wordt hard gewerkt aan het verhogen van de biodiversiteit op de kavels. Landgoed Quadenoord staat namelijk aan de vooravond van een grote renovatie.

Door jarenlange financiële krapte is er achterstallig onderhoud en dreigen monumentale hotspots voorgoed te verdwijnen. Dat wil het landgoed niet laten gebeuren. Het cultuurhistorische hart van het landgoed heeft daarom een impuls nodig. Zo is er de wens om de watermolen met oorspronkelijke boerderij te renoveren en opnieuw op te bouwen, het landhuis grondig te renoveren en een inhaalslag te maken met het bosbeheer. Het landgoed heeft daarom besloten om 2 agrarische kavels te laten inrichten als zonneweide en de inkomsten te gaan gebruiken voor de renovatie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!