Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven krijgt ook voor drijvend zonnepark Bomhofsplas omgevingsvergunning
© GroenLeven

GroenLeven krijgt ook voor drijvend zonnepark Bomhofsplas omgevingsvergunning

De gemeente Zwolle heeft een omgevingsvergunning verleend voor het drijvend zonnepark van GroenLeven op de Bomhofsplas. De vergunning heeft de afgelopen periode met succes ter inzage gelegen.

Afgelopen april legde het college van burgemeester en wethouders van Zwolle 2 omgevingsvergunningen voor drijvende zonneparken van GroenLeven ter inzage. Het ging daarbij onder meer om het zonnepark aan de Bomhofsplas. De aanleg van het andere drijvende zonnepark in Zwolle, op de Sekdoornse Plas, is inmiddels al in volle gang.

Zandwinlocatie
De Bomhofsplas is een zandwinlocatie van het bedrijf Dekker. De opgewekte elektriciteit van het drijvende zonnepark is onder meer bedoeld voor het gebruik van de zandwinlocatie. Het drijvende zonnepark zal bestaan uit modulen met zonnepanelen die als legostenen gekoppeld kunnen worden. Deze zijn verplaatsbaar, zodat de zandzuiger voldoende manoeuvreerruimte heeft en de zandwinning ter plaatse niet gehinderd wordt. Een kabel voor het plan zal worden geplaatst in de kabeltracés langs de wegbermen. Bij het zonnepark komt ook een transformatorstation.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

ECONNETIC zoekt een Junior Consultant Financiering
32-40 uur • Driebergen-Rijsenburg
Zelfstroom zoekt:

Procesmanager Sales

Zelfstroom zoekt een Procesmanager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!