Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Astronergy sluit Duitse fabriek: BVA organiseert veiling van 4.100 zonnepanelen
© Astronergy

Astronergy sluit Duitse fabriek: BVA organiseert veiling van 4.100 zonnepanelen

Astronergy maakte eerder dit jaar bekend zijn zonnepanelenfabriek in Duitsland te sluiten en enkel nog te gaan produceren in China. Als direct gevolg veilt BVA Auctions nu 4.100 'Duitse' zonnepanelen.

Astronergy besloot vorig jaar april in Duitsland nog de productielijnen op te waarderen. Hierdoor kon het bedrijf dagelijks 1.000 in plaats van 700 zonnepanelen produceren. Aan het begin van dit jaar besloot het bedrijf de fabriek te gaan sluiten omdat het door het stopzetten van de Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen niet langer aantrekkelijk zou zijn om in Duitsland zonnepanelen te produceren.

De 4.100 nieuwe zonnepanelen die nu geveild worden als direct gevolg van de sluiting van de fabriek zijn verdeeld in 232 kavels. De vermogens van de zonnepanelen variëren van 270 tot 305 wattpiek. Het gaat om zowel mono- als polykristallijne zonnepanelen. Op donderdag 19 september kunnen geïnteresseerden alle zonnepanelen bekijken tijdens de kijkdag. Meebieden kan tot en met 23 september om 16:00 uur.

Alle zonnepanelen hebben een fabrieksgarantie van 2 jaar op het product en 20 jaar op de prestatie. De hoeveelheid zonnepanelen verschilt per kavel, zo zijn er kavels met 10 panelen en kavels met 46 panelen

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Service Technician Solar

Fulltime (40 uur) - 6541 EZ
Solarcentury Nederland zoekt:

Junior Onderhoudsmanager Zonneprojecten

32-40 uur - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!