Solar Magazine - Officiële bevestiging Europese Unie: importheffingen op Chinese zonnepanelen stoppen per 3 september 2018
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Officiële bevestiging Europese Unie: importheffingen op Chinese zonnepanelen stoppen per 3 september 2018

Officiële bevestiging Europese Unie: importheffingen op Chinese zonnepanelen stoppen per 3 september 2018

De Europese Unie heeft via een officiële mededeling bevestigd dat de Europese importheffingen op Chinese zonnepanelen die 5 jaar van kracht te zijn geweest, op maandag 3 september om middernacht definitief stoppen.

Anderhalve week geleden melden de redactie van Solar Magazine op basis van interne correspondentie al dat het Trade Defence comité van de Europese Raad (red. deze raad bestaat uit de regeringsleiders of gekozen staatshoofden van de lidstaten van de Europese Unie) voor het stopzetten van de importheffingen had gestemd.

Begin juni onthulde de redactie van Solar Magazine nog dat de importheffingen mogelijkerwijs wel met 1 jaar verlengd zouden worden. De Europese Unie (EU) maakte half maart bekend dat het de importheffing op kristallijn silicium zonnecellen en zonnepanelen die afkomstig zijn uit China per 3 september 2018 wil laten vervallen. Tot 3 juni kon er echter bezwaar aangetekend worden tegen dit voornemen; wat begin juni het geval blijkt te zijn volgens gegevens in handen van de redactie van Solar Magazine. 

De Europese Unie meldt in het officiële statement zowel de behoeften van de producenten als de importeurs en de kopers van zonnepanelen te hebben onderzocht en besloten te hebben dat het in het belang is van de gehele Europese Unie om de importheffingen te laten vervallen. Het besluit hangt onder meer samen met de Europese hernieuwbare-energiedoelstelligen. De Europese Commissie stelt verder dat zij het niet gerechtvaardigd vindt om de importheffingen nogmaals te verlengen, omdat de huidige marktsituatie hiertoe geen aanleiding geeft.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Fronius zoekt:

Technical Sales Advisor

Fulltime (40 uur) - België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!