Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Roerdalen start onderzoek naar zonnepark op stortplaats Montfort

Gemeente Roerdalen start onderzoek naar zonnepark op stortplaats Montfort

Gemeente Roerdalen gaat samen met Attero, de provincie Limburg en Coöperatie Duurzaam Roerdalen onderzoeken of er op de vuilstortplaats Montfort langs de A73 een zonnepark gerealiseerd kan worden.

Het onderzoek wordt gestart op initiatief van de Coöperatie Duurzaam Roerdalen. Zo moet de haalbaarheid van een zonnepark van zo’n 20 hectare inzichtelijk worden.

Participeren
De komende maanden gaan partijen met elkaar onderzoeken of de ontwikkeling van een zonneweide op de stortplaats technisch, financieel en juridisch haalbaar is. Attero zal als eigenaar van de stortlocatie de opdrachten voor de uitvoering van diverse onderzoeken verstrekken.

De coöperatie zal onder haar leden en bij de inwoners van de gemeente Roerdalen navragen hoe zij over de creatie van een dergelijke zonneweide denken en of zij in (een deel van) de zonneweide willen participeren, zodat zij mee kunnen delen in de financiële en/of energieopbrengst.

20.000 euro
Om het gehele proces te stimuleren en te kunnen ondersteunen, heeft de provincie Limburg aan de coöperatie een subsidie van maximaal 20.000 euro beschikbaar gesteld. De gemeente Roerdalen houdt bij de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan alle belangen uit de omgeving tegen het licht.

De planprocedure start na de zomervakantie 2019, waarbij het streven is om in 2020 subsidie  aan te vragen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++). Afhankelijk van de toekenning kan op z’n vroegst in het voorjaar van 2021 een start worden gemaakt met de aanleg van het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager

Zelfstroom zoekt een Accountmanager
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!