Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen
© Solibro

Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro gaat faillissement aanvragen

De Duitse zonnepanelenfabrikant Solibro is voornemens om een faillissementsaanvraag in te dienen. Dit heeft het bedrijf bevestigd tegenover diverse Duitse kranten.

‘Vanwege de moeilijke marktsituatie en de opschorting van de importheffingen, hebben de aandeelhouders van Solibro GmbH besloten de massaproductie van zonnepanelen niet op de huidige locatie voort te zetten’, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Niet langer van Hanergy
Bij het ophanden zijnde faillissement zijn ongeveer 220 werknemers betrokken. Solibro werd in 2006 opgericht als een joint venture van Q-Cells en het Zweedse bedrijf Solibro. 7 jaar geleden werd het overgenomen door de Chinese pv-fabrikant Hanergy. Dat bedrijf heeft op zijn beurt aan Duitse media laten weten al sinds december 2015 geen eigenaar meer te zijn van Solibro.

Nederlandse projecten
In Nederland zijn diverse projecten met zonnepanelen van Solibro gerealiseerd. Zo werden dit jaar nog 81.000 zonnepanelen van de fabrikant gebruikt voor zonnepark Roodehaan in Groningen. Opvallend genoeg is dat project ontwikkeld door een consortium van Hanergy, SolarEnergyWorks en Sunprojects en is het zonnepark gefinancierd door Sunrock.

Sunprojects gebruikte de zonnepanelen van Solibro enkele jaren geleden ook al voor een pv-systeem met 18.500 zonnepanelen op het dak van bloemenveiling Plantion.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Elektrotechnisch Engineer

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een  Elektrotechnisch Engineer (minimaal 32...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Slim Opgewekt zoekt:

(Elektro)monteur / montage medewerker (m/v) (fulltime)

Slim Opgewekt verduurzaamt meer en meer maatschappelijk vastgoed in Nederland. Wij maken het verschil, omdat we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom proberen we zoveel mogelijk partijen te overtuigen van de noodzaak NU te verduurzamen via...
Fulltime (40 uur) - Arnhem, 6814JH, 5
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!