Solar Magazine - Ook Amazon beschuldigt Tesla van zonnepanelen die brand veroorzaken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook Amazon beschuldigt Tesla van zonnepanelen die brand veroorzaken
© Amazon

Ook Amazon beschuldigt Tesla van zonnepanelen die brand veroorzaken

Amazon heeft Tesla beschuldigd vanwege een brand op het dak van een magazijn in Redlands in de Amerikaanse staat Californië. De zonnepanelen van het bedrijf zouden de oorzaak zijn van die brand in juni 2018.

Walmart spande afgelopen week al een rechtszaak aan tegen Tesla. De Amerikaanse supermarktketen beschuldigt het bedrijf van ‘wijdverbreide nalatigheid’ die heeft geleid tot herhaaldelijke branden met Tesla’s zonnepanelen. Inmiddels zijn beide bedrijven wel in gesprek over een oplossing van de problemen.

Stappen ondernomen
Ook de zonnepanelen bij Amazon zijn geïnstalleerd door SolarCity (red. vandaag de dag onderdeel van Tesla). Na de brand zou Amazon stappen hebben ondernomen om zijn faciliteiten te beschermen en niet van plan te zijn om meer Tesla-systemen te installeren. Het bedrijf zou een 'zeer gering aantal' pv-systemen van Tesla in gebruik hebben.

Tesla heeft in een verklaring laten weten dat een omvormer bij 1 van de 11 pv-systemen die Tesla voor Amazon heeft geïnstalleerd de oorzaak van de brand in juni 2018 was. Het bedrijf spreekt van 'een geïsoleerde gebeurtenis' en stelt samen met Amazon sindsdien op alle locaties inspecties te hebben uitgevoerd.

Lees ook:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!