Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Laatste van ‘vertraagde’ zonnepanelen Zonnepark Oosterweilanden gelegd
© Herman Zwierink

Laatste van ‘vertraagde’ zonnepanelen Zonnepark Oosterweilanden gelegd

Bestuursadviseur Herman Zwerink van de gemeente Twenterand heeft samen met Future – onderaannemer van Future – het laatste zonnepaneel van Zonnepark Oosterweilanden geplaatst.

Wethouder Martha Abbema legde enkele weken eerder het eerste zonnepaneel van het zonnepark. Omdat half mei duidelijk werd dat de zonnepanelen niet zouden voldoen aan de gestelde kwaliteitscriteria, te weten het opgegeven vermogen van de zonnepanelen, werd er extra onderzoek verricht.

Extra onderzoek
Door dat onderzoek werd de aanleg van het zonnepark vertraagd, maar deze is inmiddels alsnog afgerond. In 4 weken tijd zijn alle 37.500 zonnepanelen geplaatst. ‘Op basis van de strenge testen van MBJ Hamburg zijn slechts 2 zonnepanelen afgekeurd’, aldus Zwierink. ‘De komende weken wordt alles aangesloten en getest. Op 1 september is het zonnepark operationeel en op 4 oktober is de officiële opening. Voor belangstellenden houden we op 5 oktober een open dag.’

De gemeente Twenterand is de enige aandeelhouder van Zonnepark Oosterweilanden. De winst wordt in een Duurzaamheidsfonds gestopt om initiatieven met betrekking tot duurzaamheid te stimuleren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Duravolt zoekt:

Werkvoorbereider E

Duravolt is op zoek naar een Werkvoorbereider E
Fulltime • Heerlen
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!