Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aanleg Zonnepark Oosterweilanden vertraagd door extra onderzoek naar zonnepanelen
foto: Gemeente Twenterand

Aanleg Zonnepark Oosterweilanden vertraagd door extra onderzoek naar zonnepanelen

De gemeente Twenterand meldt dat de aanleg van het Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen vertraging oploopt. Dat komt doordat er extra onderzoek wordt gedaan naar de zonnepanelen.

Hoofdaannemer IZEN heeft volgens de gemeente in goed overleg met de adviseurs van OverMorgen, Encon en Zonnepark Oosterweilanden besloten extra onderzoek te laten doen door 2 onafhankelijke en gecertificeerde onderzoeksbureaus. Aanleiding voor het extra onderzoek zijn de testen op de locatie van het zonnepark door SolarTester. De zonnepanelen zouden niet voldoen aan de gestelde kwaliteitscriteria, te weten het opgegeven vermogen van de zonnepanelen. Ook de tests van de 2 onderzoeksbureaus zouden dit onderschrijven en alle partijen zoeken momenteel gezamenlijk naar een oplossing.

‘De uitkomsten van het extra onderzoek zijn onderwerp van gesprek tussen IZEN, Zonnepark Oosterweilanden en zijn adviseurs’, aldus de gemeente. De opgelopen vertraging betekent dat de oplevering en opening van het zonnepark tot in ieder geval na de zomervakantie is uitgesteld.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Junior Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Junior Projectleider
Fulltime • Arnhem
kWh People zoekt:

Senior Ontwikkelaar Zon

kWh People zoekt een Senior Ontwikkelaar Zon
Fulltime • Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!