Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepark Andijk gaat proef uitvoeren met grazende varkens
foto: Tamworth Hoeve

Zonnepark Andijk gaat proef uitvoeren met grazende varkens

In samenwerking met de Tamworth Hoeve gaat Astronergy/Chint Solar een proef uitvoeren bij zonnepark Andijk. De 2 bedrijven gaan varkens inzetten om het onkruid te bestrijden.

Zonnepark Andijk werd begin november opgeleverd. Het zonnepark telt 44.760 zonnepanelen en is gebouwd door Goldbeck Solar in opdracht van Astronergy/Chint Solar. Het project is ontwikkeld in samenwerking met VOF Andijk Zuid en gemeente Medemblik.

Astronergy/Chint Solar en de Tamworth Hoeve gaan nu een half jaar experimenteren met de Tamworth-varkens. Mocht de proef succesvol zijn, dan wordt er mogelijkerwijs opgeschaald naar de volledige 11 hectare van het zonnepark.

Staffordshire
De Tamworth is vernoemd naar de gelijknamige plaats in het Engelse Staffordshire. Het varken behoort tot een van de oudste varkensrassen, waarvan de herkomst te herleiden is tot het Europese wilde zwijn.

De vacht is rood of gemberkleurig, de neus en het lichaam zijn lang, de oren staan rechtop en de hoge poten zorgen ervoor dat het varken al wroetend niet met de buik over de grond sleept.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Duravolt zoekt:

Werkvoorbereider E

Duravolt is op zoek naar een Werkvoorbereider E
Fulltime • Heerlen
EigenEnergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

EigenEnergie.net zoekt een Operationeel Uitvoerder
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!