Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepark Andijk gaat proef uitvoeren met grazende varkens
foto: Tamworth Hoeve

Zonnepark Andijk gaat proef uitvoeren met grazende varkens

In samenwerking met de Tamworth Hoeve gaat Astronergy/Chint Solar een proef uitvoeren bij zonnepark Andijk. De 2 bedrijven gaan varkens inzetten om het onkruid te bestrijden.

Zonnepark Andijk werd begin november opgeleverd. Het zonnepark telt 44.760 zonnepanelen en is gebouwd door Goldbeck Solar in opdracht van Astronergy/Chint Solar. Het project is ontwikkeld in samenwerking met VOF Andijk Zuid en gemeente Medemblik.

Astronergy/Chint Solar en de Tamworth Hoeve gaan nu een half jaar experimenteren met de Tamworth-varkens. Mocht de proef succesvol zijn, dan wordt er mogelijkerwijs opgeschaald naar de volledige 11 hectare van het zonnepark.

Staffordshire
De Tamworth is vernoemd naar de gelijknamige plaats in het Engelse Staffordshire. Het varken behoort tot een van de oudste varkensrassen, waarvan de herkomst te herleiden is tot het Europese wilde zwijn.

De vacht is rood of gemberkleurig, de neus en het lichaam zijn lang, de oren staan rechtop en de hoge poten zorgen ervoor dat het varken al wroetend niet met de buik over de grond sleept.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zonne-energie is 'in' en dat is bij ons ook goed te merken! Meer opdrachten, meer klanten, meer zonnepanelen... Daarom willen we ons team graag uitbreiden met een ervaren werkvoorbereider, die de schakel is tussen commercie en uitvoering....
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952CA Alblasserdam
Zonnegilde B.V. zoekt:

Service Monteur PV-installatie

Service Monteur PV-installatie Zonnegilde is een snel groeiende organisatie die voorop loopt in de verduurzaming van Nederland. Zonnegilde BV is dé specialist op het gebied van het adviseren en gesubsidieerd realiseren van...
Fulltime (40 uur) - 8263BL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!