Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepark Andijk opgeleverd: 44.760 zonnepanelen operationeel
(foto: Astronergy/Chint Solar)

Zonnepark Andijk opgeleverd: 44.760 zonnepanelen operationeel

Zonnepark Andijk gaat begin november officieel ‘live’. Het zonnepark telt 44.760 zonnepanelen en is gebouwd door Goldbeck Solar in opdracht van Astronergy/Chint Solar.

Chint Solar Astronergy is ontwikkelaar van het zonnepark van circa 11 hectare, het project is ontwikkeld in samenwerking met VOF Andijk Zuid en gemeente Medemblik. Afgelopen februari werd een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 11,6 hectare grond op Businesspark Andijk Zuid voor de realisatie van het zonnepark. Bovendien werd voor het project in de najaarsronde van 2017 al met succes SDE+-subsidie verkregen.

Goldbeck Solar meldde vervolgens in augustus dat de bouw van het zonnepark op schema lag. Tobias Friedrich, vertegenwoordiger van Goldbeck in Nederland, zei hierover destijds het volgende: ‘We hebben voor een oost-west opstelling gekozen om een optimale benutting van het 11,6 hectare grote perceel te bereiken. Daarnaast gebruiken we perc-zonnepanelen. Hierdoor is er 1,3 megawattpiek zonnepanelen per hectare gerealiseerd.’

Wethouder Nederpelt van de gemeente Medemblik verricht begin november de officiële opening van het zonnepark. Openingshandeling is het planten van de eerste bomen en struiken van de omsluitende bomenhaag die moet zorgen voor landschappelijke inpassing van het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Statkraft zoekt:

Lead Business and Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Zelfstroom zoekt:

Senior Content Marketeer

Zelfstroom zoekt een Senior Content Marketeer
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!