Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander: flexibiliteitsmarkt Nijmegen lost tekort aan transportcapaciteit niet op
foto: Dutchscenery | Dreamstime.com

Liander: flexibiliteitsmarkt Nijmegen lost tekort aan transportcapaciteit niet op

Een flexibiliteitsmarkt is in Nijmegen-Noord niet de oplossing voor het gebrek aan transportcapaciteit op het elektriciteitsnet. Netbeheerder Liander meldt dit na de pilotfase met een flexibiliteitsmarkt.

Afgelopen januari droeg de netbeheerder flexibiliteitsmarkten nog aan als mogelijke oplossing voor de capaciteitstekorten. Parallel hieraan bouwt Liander aan een nieuw verdeelstation dat naar verwachting in 2023 gereed. De voorbereidingen hiervoor, waaronder het doorlopen van alle procedures, zijn al geruime tijd bezig. Omdat de vraag naar vermogen inmiddels het flexaanbod overstijgt, biedt een flexibiliteitsmarkt geen soelaas voor de overbruggingsperiode.

Energieopslag
In een flexibiliteitsmarkt worden vraag en aanbod van energie flexibel op elkaar aangepast. Dit kan door het verbruik van elektriciteit te verplaatsen naar een ander moment. Ook kan energie tijdelijk worden opgeslagen. Zo kunnen pieken in het elektriciteitsnet worden voorkomen. De flexibiliteitsmarkt in Nijmegen-Noord functioneert volgens Liander goed, maar levert onvoldoende flexvermogen om het groeitempo van het bedrijventerrein bij te benen.

Netbeheerder Liander roept ondernemers en organisaties op om zich te melden bij Liander, wanneer zij plannen hebben om zich in dit gebied te vestigen of om hun bestaande bedrijf uit te breiden. Liander kan dan op basis van de situatie van de klant beoordelen wat er wanneer mogelijk is. Bestaande klanten van Liander worden persoonlijk geïnformeerd over de situatie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Vianen
REC zoekt:

Account Manager

REC zoekt een accountmanager
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!