Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunrock: ‘Eind 2019 in top 3 van grootste huurders logistiek vastgoed’
foto: Sunrock

Sunrock: ‘Eind 2019 in top 3 van grootste huurders logistiek vastgoed’

Sunrock stelt eind 2019 tot de top 3 van grootste huurders van logistiek vastgoed in Nederland te behoren. Het bedrijf tekende recent een huurovereenkomst voor 900.00 vierkante meter dak om zonnepanelen te plaatsen.

Onder de verhuurders aan Sunrock bevinden zich namen als David Hart Groep, GEVA, CBRE en Prologis. Sunrock huurt de daken van grote industriële en commerciële vastgoedobjecten om daarop zonnedaken te realiseren. Tijdens de vorige subsidieronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) wist Sunrock van alle zonnestroombedrijven het grootste volume binnen te halen: 256,6 megawattpiek verdeeld over 70 verschillende projecten.

1,2 miljoen vierkante meter
Met dit volume stelt Sunrock een van de grootste huurders van logistiek vastgoed van Nederland te worden; gemeten naar dakoppervlak. Het bedrijf heeft nu al 300.000 vierkante meter dakoppervlak aan zonneparken operationeel en tekende onlangs voor ruim 900.000 vierkante meter aan dakhuur bij. Daardoor kan het bedrijf zich binnenkort scharen in de top 3 van grootste huurders van logistiek vastgoed van Nederland. De huidige nummer 1, DHL, huurt meer dan 800.000 vierkante meter. De nummer 2, DSV Solution, huurt zo’n 750.000 vierkante meter.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
AliusEnergy zoekt:

Service support engineer

AliusEnergy zoekt een service support engineer.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!