Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onderzoek AgriDirect: 1 op 6 glastuinders heeft zonnepanelen

Onderzoek AgriDirect: 1 op 6 glastuinders heeft zonnepanelen

1 op de 6 glastuinders in Nederland heeft zonnepanelen op het dak van het bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Ook het voornemen om te investeren in zonne-energie stijgt.

Dit alles blijkt uit de GlastuinbouwScanner van AgriDirect. Dit is de jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse glastuinbouwbedrijven. Glastuinders zijn benaderd met vragen over onder andere bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.

Investeringsbereidheid verdubbeld
De stijging van het gebruik van zonne-energie gaat steeds sneller. Het percentage glastuinders dat gebruikmaakt van zonnepanelen stijgt in 2018 met 4,1 procent naar 15,6 procent. In 2017 steeg het met 2,3 procent. Het hoogste percentage is te zien bij bedrijven met een glasopstand van minder dan 5.000 vierkante meter (16,3 procent).

Ook de investeringsplannen stijgen onverminderd door. Het percentage is in 2 jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2016 was ruim 10 procent van plan om te investeren in zonnepanelen. In 2017 kwam dit neer op 16,5 procent en in 2018 op 21,2 procent. Bedrijven met vaste planten steken er met kop en schouders bovenuit met een percentage van 36,4 procent, gevolgd door eenjarige tuin- en perkplanten met 27,8 procent. De glasgroentetelers hebben de minste voornemens om te investeren in zonnepanelen, te weten 18,3 procent.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Customer Support medewerker

Libra Energy zoekt een Customer Support medewerker.
Uitgeest • Fulltime
Zonnegilde zoekt:

Planner/Projectondersteuner

Zonnegilde zoekt een Planner/Projectondersteuner
Fulltime • Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!