Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Machinebouwer SoLayTec onafhankelijk verder na managementbuy-out
foto: SoLayTec

Machinebouwer SoLayTec onafhankelijk verder na managementbuy-out

De Eindhovense solarmachinebouwer SoLayTec heeft zich per 1 juni afgesplitst van Amtech Group via een managementbuy-out. Het bedrijf wilde na een strategiewijziging van het moederbedrijf zijn eigen weg gaan.

SoLayTec, gespecialiseerd in de bouw van solar machines voor atoomlaagdepositie (ald), werd begin 2015 gekocht door Amtech Systems; het moederbedrijf van de eveneens Nederlandse solarmachinebouwer Tempress Systems.

Te koop
Amtech Systems kondigde op zijn beurt afgelopen april aan om de Nederlandse machinebouwbedrijven Tempress en SoLayTec in de etalage te zetten. Het bedrijf wil zich uitsluitend nog richten op de halfgeleiderindustrie. Om die reden is er door beide partijen in goed overleg besloten ieder haar eigen richting te gaan.

Het managementteam van SoLayTec, onder anderen bestaande uit Erik Kremers en Dennis Pinxten, zijn blij met deze ontwikkeling. ‘Met de toewijding en expertise van het gehele team hebben we nu de vrijheid om onze portfolio uit te breiden en om toepassingen in nieuwe markten te onderzoeken. Als onafhankelijk bedrijf hebben we meer vrijheid om samenwerkingsverbanden aan te gaan daar waar mogelijkheden zijn.’

Batterij-industrie
Buiten de huidige machines voor de markt van passivated emitter rear cell (perc-) en perovskietzonnecellen, wordt er binnen SoLayTec momenteel de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een nieuwe onderzoekstool voor verschillende nieuwe spatial ald-toepassingen. Een van deze toepassingen is het ontwikkelen en toepassen van dunne lagen voor de batterij-industrie.

Momenteel lopen hiervoor verschillende samplingprogramma’s voor klanten en verwacht wordt dat dit in de toekomst een van de belangrijkste nieuwe groeimarkten wordt waarin SoLayTec nauw wil gaan samenwerken met technologiepartners.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SAJ Electric zoekt:

Technical Support

SAJ Electric is looking for Technical Support
Fulltime • België
Slim Opgewekt zoekt:

Senior projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Senior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!