Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Moederbedrijf Tempress schrijft nieuwe orders en koopt Eindhovens SoLayTec

Moederbedrijf Tempress schrijft nieuwe orders en koopt Eindhovens SoLayTec

Het Eindhovense bedrijf SoLayTec, gespecialiseerd in de bouw van solar machines voor atoomlaagdepositie, is opgekocht door Amtech Systems; het moederbedrijf van het Nederlandse Tempress Systems.

Ten bate van Tempress kocht Amtech in de afgelopen jaren al onder meer het Chinese Kingstone op dat Tempress al veel gebracht heeft met haar ion implant-technologie. Aan het eind van het kalenderjaar werd bovendien bekend dat BTU International opgekocht wordt.

Nu de markt in de wereld van solar machinebouw weer aantrekt, lijkt Amtech dus een aantal belangrijke slagen te slaan. SoLayTec stond al enige tijd te koop in de boedel van het Duitse bedrijf RENA. Amtech wil SoLayTec's technologie onder meer integreren in Tempress' productie-oplossingen voor n-type zonnecellen zoals PERC. Amtech verwacht dat SoLayTec in 2016 een significante bijdrage aan de omzet gaat leveren.

Amtech heeft verder bekendgemaakt sinds 1 oktober jongstleden voor 21 miljoen dollar aan orders te hebben bijgeschreven voor haar solar producten. Dat is inclusief een 'significante order van een niet nader te noemen Chinese fabrikant'.
Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur (10x)

Zelfstroom zoekt een Hoofdmonteur (10x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!