Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse overheid lanceert informatiecampagne over uitrol digitale meter
foto: Vlaams Departement Omgeving

Vlaamse overheid lanceert informatiecampagne over uitrol digitale meter

De Vlaamse netbeheer start 1 juli met de uitrol van de digitale meter. Met het motto ‘Met een digitale meter moét je minder en kán je meer’ lanceren het Vlaams Departement Omgeving en Fluvius een informatiecampagne.

De redactie van Solar Magazine publiceerde onlangs een uitgebreid interview met Fluvius-programmamanager Paul Adriaensen over de uitrol van 1,8 miljoen nieuwe meters voor het einde van het kalenderjaar 2022.

Brede publiek
Met de informatiecampagne wil de Vlaamse overheid het brede publiek informeren. De website digitalemeter.be werd grondig vernieuwd en biedt op een toegankelijke manier antwoorden op alle mogelijke vragen van burgers. 4 campagnebeelden zullen de website actief promoten, elk beeld gericht op een van de verschillende doelgroepen die eerst aan de beurt komen: een (ver)bouwer, eigenaar van zonnepanelen en een klant met een budgetmeter. Daarnaast is er ook een beeld voor alle burgers.

Webpagina
Op 1 juli lanceert Fluvius een webpagina waarbij elke klant zelf kan nakijken wanneer hij of zij aan de beurt is om de oude energiemeters door nieuwe digitale te laten vervangen.

De Vlaamse Regering heeft eerder dit jaar beslist dat alle gezinnen met zonnepanelen die voor 1 januari 2021 geïnstalleerd werden tot 15 jaar na de initiële installatiedatum van het principe van de ‘terugdraaiende teller’ in combinatie met het prosumententarief kunnen genieten. Wie sneller wil overstappen naar een nieuw systeem zonder prosumententarief, zal dit ook vanaf 1 juli kunnen via de website fluvius.be/digitaleprosument. Zonnepaneeleigenaren krijgen dus de vrije keuze.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Projectmedewerker

Zonnepanelen op het dak zoekt een projectmedewerker
Minimaal 32 uur • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!