Solar Magazine - Vlaamse overheid lanceert informatiecampagne over uitrol digitale meter
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse overheid lanceert informatiecampagne over uitrol digitale meter
foto: Vlaams Departement Omgeving

Vlaamse overheid lanceert informatiecampagne over uitrol digitale meter

De Vlaamse netbeheer start 1 juli met de uitrol van de digitale meter. Met het motto ‘Met een digitale meter moét je minder en kán je meer’ lanceren het Vlaams Departement Omgeving en Fluvius een informatiecampagne.

De redactie van Solar Magazine publiceerde onlangs een uitgebreid interview met Fluvius-programmamanager Paul Adriaensen over de uitrol van 1,8 miljoen nieuwe meters voor het einde van het kalenderjaar 2022.

Brede publiek
Met de informatiecampagne wil de Vlaamse overheid het brede publiek informeren. De website digitalemeter.be werd grondig vernieuwd en biedt op een toegankelijke manier antwoorden op alle mogelijke vragen van burgers. 4 campagnebeelden zullen de website actief promoten, elk beeld gericht op een van de verschillende doelgroepen die eerst aan de beurt komen: een (ver)bouwer, eigenaar van zonnepanelen en een klant met een budgetmeter. Daarnaast is er ook een beeld voor alle burgers.

Webpagina
Op 1 juli lanceert Fluvius een webpagina waarbij elke klant zelf kan nakijken wanneer hij of zij aan de beurt is om de oude energiemeters door nieuwe digitale te laten vervangen.

De Vlaamse Regering heeft eerder dit jaar beslist dat alle gezinnen met zonnepanelen die voor 1 januari 2021 geïnstalleerd werden tot 15 jaar na de initiële installatiedatum van het principe van de ‘terugdraaiende teller’ in combinatie met het prosumententarief kunnen genieten. Wie sneller wil overstappen naar een nieuw systeem zonder prosumententarief, zal dit ook vanaf 1 juli kunnen via de website fluvius.be/digitaleprosument. Zonnepaneeleigenaren krijgen dus de vrije keuze.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!