logo
wvhj2023
foto: Vlaams Departement Omgeving
foto: Vlaams Departement Omgeving
13 juni 2019

Vlaamse overheid lanceert informatiecampagne over uitrol digitale meter

De Vlaamse netbeheer start 1 juli met de uitrol van de digitale meter. Met het motto ‘Met een digitale meter moét je minder en kán je meer’ lanceren het Vlaams Departement Omgeving en Fluvius een informatiecampagne.

De redactie van Solar Magazine publiceerde onlangs een uitgebreid interview met Fluvius-programmamanager Paul Adriaensen over de uitrol van 1,8 miljoen nieuwe meters voor het einde van het kalenderjaar 2022.

Brede publiek
Met de informatiecampagne wil de Vlaamse overheid het brede publiek informeren. De website digitalemeter.be werd grondig vernieuwd en biedt op een toegankelijke manier antwoorden op alle mogelijke vragen van burgers. 4 campagnebeelden zullen de website actief promoten, elk beeld gericht op een van de verschillende doelgroepen die eerst aan de beurt komen: een (ver)bouwer, eigenaar van zonnepanelen en een klant met een budgetmeter. Daarnaast is er ook een beeld voor alle burgers.

Webpagina
Op 1 juli lanceert Fluvius een webpagina waarbij elke klant zelf kan nakijken wanneer hij of zij aan de beurt is om de oude energiemeters door nieuwe digitale te laten vervangen.

De Vlaamse Regering heeft eerder dit jaar beslist dat alle gezinnen met zonnepanelen die voor 1 januari 2021 geïnstalleerd werden tot 15 jaar na de initiële installatiedatum van het principe van de ‘terugdraaiende teller’ in combinatie met het prosumententarief kunnen genieten. Wie sneller wil overstappen naar een nieuw systeem zonder prosumententarief, zal dit ook vanaf 1 juli kunnen via de website fluvius.be/digitaleprosument. Zonnepaneeleigenaren krijgen dus de vrije keuze.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten