Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energietransitiefonds van ABN AMRO investeert in NorSun

Energietransitiefonds van ABN AMRO investeert in NorSun

ABN AMRO heeft via zijn energietransitiefonds ETF geïnvesteerd in het Noorse NorSun. Dit bedrijf maakt monokristallijn siliciumwafers voor de productie van zonnecellen en zonnepanelen.

ABN AMRO ETF verschaft equity aan bedrijven die een rol spelen in de energietransitie en toe zijn aan een nieuwe groeistap. Over het algemeen gaat het om investeringen tussen de 10 en 25 miljoen euro.

Productiecapaciteit verdubbelen
NorSun was op zoek naar extra kapitaal om de huidige productiecapaciteit van 290 megawattpiek te verdubbelen, nieuwe technologie door te ontwikkelen en zijn kostenbasis te verbeteren.  Samen met nieuwe investeerder Nysnø wordt ETF een van de grotere aandeelhouders in NorSun. Ook de bestaande aandeelhouders Scatec en Arendals Fossekompani leveren een bijdrage aan de kapitaalstoename.

Frederik Deutman, hoofd ABN AMRO ETF, over de investering: ‘NorSun is een leidend bedrijf in zijn sector. Deze investering waarmee het de volgende groeistap kan maken, past naadloos bij onze ambitie om goed geleide bedrijven te ondersteunen die een rol spelen in de energietransitie.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt een elektricien omgeving Friesland.
Fulltime • Omgeving Utrecht
kWh People zoekt:

Senior Ontwikkelaar Zon

kWh People zoekt een Senior Ontwikkelaar Zon
Fulltime • Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!